Eveniment special dedicat Nadiei Comaneci în ziua în care se împlinesc 45 de ani de la primul „10 Perfect”

Sambata, 17 Iulie 2021, ora 09:09
3501 citiri
Eveniment special dedicat Nadiei Comaneci în ziua în care se împlinesc 45 de ani de la primul „10 Perfect”
Nadia Comaneci FOTO facebook

La 18 iulie, in ziua în care se împlinesc 45 de ani de când Nadia a obținut prima notă de 10 din istoria gimnasticii mondiale, la Jocurile Olimpice de Vară de la Montreal, va avea loc un eveniment special dedicat marii campioane.

Primul colier NFT, omagiu pentru un mare sportiv al lumii, lansat în premieră mondială la Iași și dăruit Nadiei Comăneci, va fi scos la licitație pe platforma OpenSea.io.

Colierul virtual unicat este alcătuit din zece piese, un simbol pentru acel „10 Perfect” cu care Nadia Comăneci a „surprins” la Olimpiada din 1976 până și tabela de marcaj, tabelă care, tehnic, nu putea afișa nota 10.00.

Fiecare piesă care formează colierul imposibil de copiat, originalitatea fiindu-i garantată de noua certificare NFT, reprezintă, în formă tridimensională, câte o mișcare din exercițiile la bârnă, la sol, la paralele și la sărituri cu care „Zeița de la Montreal” a cucerit juriul și publicul la Olimpiada de acum 45 de ani. Cele zece mișcări, devenite elementele colierului NFT, unele botezate chiar „Comăneci”, au fost selectate de marea sportivă împreună cu cei patru autori care au realizat colierul virtual.

Darul inedit oferit Nadiei Comăneci este, totodată, un cadou pentru fanii sportivei și pentru colecționarii de NFT-uri. Astfel, cei patru creativi români au realizat șase replici ale colierului NFT. Aceste șase replici, alături de bijuteria virtuală primită de Nadia, formează împreună șirul de șapte note de „10 Perfect” pe care sportiva le-a primit la Jocurile Olimpice de Vară desfășurate acum aproape jumătate de veac.

Și dacă primul colier NFT-omagiu dăruit Nadiei Comăneci va rămâne în colecția „Zeiței de la Montreal”, cele șase replici ale bijuteriei virtuale vor fi scoase la licitație pe platforma OpenSea.io, în 18 iulie 2021.

Prețul de pornire a licitației, pentru o piesă a colierului, este de 10 Ethereum, criptomonedă folosită pentru astfel de tranzacții virtuale.

Eveniment Quarterly Report

Congres extraordinar al AUR la Alba Iulia pe 2 decembrie. Partidul discută strategia pe 2024
Congres extraordinar al AUR la Alba Iulia pe 2 decembrie. Partidul discută strategia pe 2024
Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) anunţă organizarea unui Congres extraordinar, pe data de 2 decembrie, la Alba Iulia, prilej cu care vor fi discutate elemente organizatorice şi strategia...
Analiză - Poliția: de la Mihai Chițac la Cătălin Predoiu
Analiză - Poliția: de la Mihai Chițac la Cătălin Predoiu
Fuga din țară a primarului din Baia Mare Cătălin Cherecheș, condamnat la cinci ani de închisoare pentru luare de mită, readuce în actualitate slăbiciunile și complicitățile cu...
#Nadia Comaneci, #nft, #colier virtual, #45 ani , #stiri din sport
Comentarii
Poza Traiannn
Traiannn
rank 5
La Multi Ani Nadia ! Multa sanatate si tot ceea ce doresti !
Poza Menumorut
Menumorut
rank 5
Americanii si canadienii au pus de atunci in vocabular