Covaliu se compara cu Trump dupa alegerile de la COSR: E o surpriza

Marti, 15 Noiembrie 2016, ora 22:42
3731 citiri
Covaliu se compara cu Trump dupa alegerile de la COSR: E o surpriza
Foto: Hepta

Noul presedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Mihai Covaliu, compara alegerea sa cu cea a viitorului presedinte american, Donald Trump.

Covaliu si-a inceput discursul multumindu-le membrilor Adunarii Generale a COSR pentru ca l-au votat, insa nu a uitat-o nici pe contracandidata sa, Gabi Szabo.

"Multumesc membrilor Adunarii Generale pentru votul de incredere primit. Sunt constient ca aceasta functie este o imensa responsabilitate, avand in vedere reprezentarea sporturilor la Jocurile Olimpice. Bineinteles ca starea actuala a sportului romanesc nu ne poate satisface, imi exprim dorinta ca toti membrii COSR, ai federatiilor, antrenorii si sportivii sa mi se alature in efortul comun pentru redresarea sportului romanesc si readucerea lui in elita mondiala. Asigur ca voi avea un dialog permanent cu autoritatile centrale si locale si impreuna imi doresc sa reusim sa fim din nou respectati in lume. Va asigur pe toti de respectul meu si va promit ca voi fi primul care va raspunde cand veti solicita ajutorul.

Ii multumesc Gabrielei pentru aceasta competitie in care a predominat fair play-ul. Suntem doi sportivi fosti colegi in delegatia Romaniei, care, asa cum am spus, indiferent cine s-ar fi impus in aceste alegeri, sportul romanesc avea de castigat. Azi s-a intamplat sa fiu eu cel ales. Nu este o munca usoara, stiu ce presiune este, dar sunt convins ca doar impreuna vom ajunge acolo unde ne-am propus", a precizat Covaliu.

Intrebat daca se poate face o comparatie intre alegerile pentru presedintia Statelor Unite ale Americii, castigate de Donald Trump, si alegerile de la COSR, Mihai Covaliu a raspuns: "Faptul ca am fost ales putem spune ca este o surpriza. In alegerile din Statele Unite recunosc ca l-am avut ca favorit pe Donald Trump. Eu sunt un om care vrea sa munceasca, un om care a obtinut medalii, un om caruia ii place performanta si voi face totul pentru ca sportul romanesc sa aiba cat mai multe medalii".

Fostul scrimer a mentionat ca de maine va incepe munca la COSR alaturi de echipa sa. "L-am nominalizat pentru functia de secretar general pe George Boroi, care a fost votat in unanimitate de Comitetul Executiv, iar de maine ne asezam la masa de lucru si ne apucam de munca. Trebuie sa vedem ce resurse avem, umane si materiale, dupa care vom vedea ce masuri luam pentru a incepe drumul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sa nu uitam ca in 2018 avem Jocurile Olimpice de iarna, iar aceste sporturi incep sa isi faca simtita prezenta in olimpismul romanesc. Sunt convins ca in viitor vom avea medalii si de la disciplinele de iarna", a afirmat noul presedinte.

Fostul mare scrimer Mihai Covaliu a fost ales, marti, in functia de presedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, cu 128 de voturi la Adunarea Generala de alegeri a COSR, in timp ce Gabriela Szabo a primit 68. El ii succede lui Alin Petrache, cel care, la 29 august, a demisionat din functia de presedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, pentru neindeplinirea obiectivului la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, mai exact castigarea a 6-8 medalii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Covaliu presedinte COSR, #Covaliu Trump alegeri, #Covaliu ales presedinte COSR , #stiri din sport