Decizie drastica luata de Primaria Capitalei: Ce se intampla cu proiectul care a "inghitit" anual milioane de euro

Miercuri, 21 Octombrie 2015, ora 21:01
6717 citiri
Decizie drastica luata de Primaria Capitalei: Ce se intampla cu proiectul care a "inghitit" anual milioane de euro

Proiectul in care primarul-suspendat Sorin Oprescu a pompat milioane de euro din bani publici in ultimii opt ani se apropie de final.

Clubul Sportiv Municipal (CSM) Bucuresti isi poate lua adio de la sumele uriase pe care le incasa anual, dupa ce primarul-interimar Dan Stefanel a anuntat ca va taia in mare masura finantarea.

Potrivit spuselor lui Dan Stefanel, de acum inainte CSM Bucuresti trebuie sa-si schimbe strategia si sa puna accent pe cresterea tinerilor sportivi. Pana in prezent, sectiile clubului beneficiau de jucatori de top din strainatate, care aveau salarii uriase.

"Indiferent cine va veni director, trebuie sa inregimentam la toate sectiile cat mai multi copii. Nu a existat o campanie de sustinere si informare a tuturor cetatenilor cu privire la Centrul de Copii si Juniori, iar cineva trebuie sa se implice.

Prefer sa ne continuam activitatea, indiferent de sectie, ca vorbim de handbal, de volei, de baschet, de rugby, cu sportivi in majoritate romani si daca se poate chiar bucuresteni. Bucurestenii trebuie sa stie unde li se duc banii, este o viziune pe care mi-o asum", a spus Dan Stefanel pentru ProSport.

El a mentionat ca sportivii straini mai pot fi adusi doar in cazul in care salariile lor vor fi platite din fonduri private.

Infiintat la dorinta lui Sorin Oprescu, CSM Bucuresti beneficia anual de sume importante oferite de Consiliul General al Capitalei. Sumele nu sunt cunoscute, insa sunt de ordinul milioanelor de euro in fiecare an.

Spre exemplu, numai bugetul echipei de handbal trecea de 2 milioane de euro, in conditiile in care alte echipe din liga nationala aveau un buget chiar si de zece ori mai mic.

Finantarea CSM Bucuresti a starnit multe critici in trecut, in conditiile in care s-a pus la indoiala necesitatea finantarii unui club de sport.

CSM Bucuresti are sectii de atletism, baschet, handbal, motociclism, rugby, sah si volei.

C.S.

Citeste si:
Raed Arafat susține că nu s-au dat derogări pentru congresul PNL
Raed Arafat susține că nu s-au dat derogări pentru congresul PNL
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a precizat vineri că "nu s-au dat derogări" în cazul congresului PNL, care va avea loc sâmbătă. "Nu s-a dat nicio...
PSD a sesizat Poliţia, Jandarmeria, Prefectura Capitalei şi IGSU în legătură cu Congresul PNL de sâmbătă
PSD a sesizat Poliţia, Jandarmeria, Prefectura Capitalei şi IGSU în legătură cu Congresul PNL de sâmbătă
PSD a sesizat Poliţia Locală Sector 1, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Prefectura Capitalei, Direcţia Generală a Poliţiei Municpiului...
Sursa: Ziare.com