Profesioniștii de la Dinamo au jucat baschet în curtea școlii

Marti, 28 Septembrie 2021, ora 11:33
1193 citiri
Profesioniștii de la Dinamo au jucat baschet în curtea școlii
Baschet in curtea scolii FOTO facebook

Prima ediție a Streetball2School, turneu de baschet 3×3 dedicat elevilor din Sectorul 2, s-a încheiat duminică seară, după două zile în care cei 150 de participanți s-au duelat în peste 90 de meciuri, la mai multe categorii de vârstă.

Evenimentul, organizat în curtea Școlii Gimnaziale 307 din București, a pus punct turneelor de baschet 3×3 marca Sport Arena Streetball din 2021.

Sfinții, la categoria U13, Bears, la categoria U15 respectiv Faru’ fără Bec la categoria U18 au fost echipele câștigatoare ale acestui turneu, premierea fiind efectuată de către Virgil Stănescu, fostul international român fiind unul dintre cei mai activi susținători ai practicării activităților sportive în curtea școlii.

Invitații speciali la acest eveniment au fost jucătorii de la echipa de baschet Dinamo București, care alături de antrenorul Hristu Șapera și managerul Cătălin Nazîru au evoluat într-o partidă demonstrativă. Șapera și Nazîru au făcut parte din echipa Experimentații, alături de Virgil Stănescu și Andrei Mandache, fostul lider al naționalei de baschet a României la Eurobasket 2017.

De partea cealaltă s-au aflat jucătorii de la Dinamo București, Alexandru Coconea, Alexandru Moroșanu, Andrei Calenic, David Pătru și Korita Lawson.

“Eu sunt un jucător care s-a format în curtea școlii și întotdeauna când mă gândesc la baschet mă gândesc în primul rând la terenul din curtea școlii. Sper să fie cât mai multe deschise și să fie cât mai multe astfel de locuri în care copiii să se bucure de acest minunat sport”, a declarat Hristu Șapera la finalul partidei demonstrative.

Toți participanții au primit maioul oficial al competiției, iar concursurile individuale, cu premii oferite de către partenerii evenimentului, au întregit atmosfera unui weekend care a promovat în rândul copiilor atât baschetul 3×3, disciplină olimpică începând cu ediția Tokyo 2020, cât și activitățile sportive în aer liber.

De asemenea a fost promovată colectarea selectivă a deșeurilor, participanții fiind îndemnați să folosească corespunzător coșurile de gunoi puse la dispoziție.

Citește și:
Victorie importantă pentru Dinamo în Liga Campionilor. Pe ce loc e campioana României
Victorie importantă pentru Dinamo în Liga Campionilor. Pe ce loc e campioana României
Campioana la handbal masculin, Dinamo Bucureşti, a învins joi, pe teren propriu, formaţia poloneză Orlen Wisla Plock, scor 32-27 (15-14), în al şaptelea meci din grupa A a Ligii Campionilor...
Românii plătesc lunar chiar și triplu pentru un parlamentar față de cele mai puternice democrații ale lumii. Cât ne costă un ales
Românii plătesc lunar chiar și triplu pentru un parlamentar față de cele mai puternice democrații ale lumii. Cât ne costă un ales
Parlamentarii români câștigă lună de lună aproximativ 10.000 de euro sub formă de indemnizație și sume forfetare. Conform unor calcule realizate de Ziare.com, pe cap de locuitor, țara...
Echipe
M
V
E
I
G
P
2
1
1
0
2 - 1
4
2
1
1
0
2 - 1
4
2
1
0
1
3 - 3
3
2
0
0
2
1 - 5
0