Disputa intr-un oras important: Primarul si Consiliul Judetean se cearta pe tema celei mai mari Sali Polivalente din Romania

Marti, 09 Mai 2017, ora 09:15
7969 citiri
Disputa intr-un oras important: Primarul si Consiliul Judetean se cearta pe tema celei mai mari Sali Polivalente din Romania
Foto: Ziare.com

Unul dintre cele mai mari orase ale tarii ar putea avea in curand o sala polivalenta pe masura, daca primarul si Consiliul Judetean vor cadea in cele din urma de acord.

Ziare.com v-a informat, ieri, ca Nicolae Robu, edilul Timisoarei, al treilea oras al tarii ca numar de locuitori, a anuntat ca vrea construirea unei inchisori in comuna Giroc, de langa oras.

Insa, pe acelasi teren, Consiliul Judetean ar urmari sa construiasca o sala polivalenta cu 16.000 de locuri, idee despre care Robu spune ca este "complet deplasata" si ca aceasta constructie ar trebui sa se regaseasca in oras, langa Stadionul Dan Paltinisanu.

"Consiliul Judetean incearca sa blocheze construirea de catre Compania Nationala de Investitii (CNI) a unei sali polivalente de 16.000 de locuri in municipiul Timisoara - avand in vedere ca eu sunt politic in opozitie - vrand sa construiasca aceasta sala in Giroc, spunand ca are un teren disponibil. Si atunci eu am dat un exemplu de utilizare mai rationala a acelui teren. Pentru ca a face sala polivalenta de 16.000 de locuri acolo este complet deplasat", a declarat Nicolae Robu, pentru Ziare.com.

Intrebat daca, totusi, sala nu ar fi prea mare chiar si pentru un oras precum Timisoara, primarul ne-a precizat: "Sala este mare, nu am facut studii de oportunitate si impact pentru asta, dar experienta dovedeste ca acolo unde exista astfel de sali se atrag si evenimente care aduc spectatori pana la capacitatea respectiva a salii".

"De exemplu, in oraselul Varset, din Serbia, aproape de granita cu Romania, exista o sala foarte mare, cum nu stiu ce orase din Romania au, si ea este plina la tot felul de evenimente, pentru ca infrastructura atrage evenimente.

La ora actuala, avem sala Olimpia in Timisoara, care are 1.500 de locuri, construita in anii '60 si care rar se umple. Dar, in momentul in care am avea o sala de cu totul alt nivel, evenimentele organizate ar fi si ele de un cu totul alt nivel si atunci ar veni alti spectatori, mult mai multi decat vin in conditiile de acum. Lucrurile sunt mai complexe, nu trebuie sa judecam simplist", ne-a mai declarat Nicolae Robu.

La sfarsitul lunii aprilie, edilul a dat ca exemplu sala polivalenta din Cluj-Napoca, care are 10.000 de locuri. Atunci, acesta a spus ca Primaria va construi sala, daca nu va beneficia de sprijinul Guvernului.

"Daca nu face CNI-ul sala polivalenta in locatia din zona Dan Paltinisanu, atunci Primaria Timisoara va face pe venituri proprii acea sala. Vom da drumul in curand la studiul de fezabilitate. Daca CNI doreste sa preia si sa faca investitia aici, vom colabora. Daca nu, vom merge pe bani de la bugetul local si vom face aceasta sala. Sa vedem cum vor raspunde in fata timisorenilor, daca se va face o sala acolo (in comuna Giroc - n.red.). Va fi o sala Muzeu al Prostiei si a lipsei de loialitate fata de Timisoara", a spus atunci Robu, citat de Observator de Timis.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#sala polivalenta Timisoara, #Nicolae Robu sala polivalenta, #noua sala polivalenta Romania, #construire sala polivalenta Timisoara , #stiri din sport