Hercule de România, dezvăluiri emoționante: ”Plâng la filme, sunt sensibil”. A fost portar de fotbal și e dinamovist

Luni, 18 Octombrie 2021, ora 03:45
2317 citiri
Hercule de România, dezvăluiri emoționante: ”Plâng la filme, sunt sensibil”. A fost portar de fotbal și e dinamovist

Rareș Toader, cel mai bun atlet român la aruncarea greutății, a renunțat la figura de dur pe care o afișează în timpul concursurilor și și-a arătat latura sensibilă.

Rareș a dezvăluit că plânge la filmele care îi ajung la inimă și a povestit ce ritual are înaintea celor mai importante competiții.

„Ultima oară cred că am plâns la un film. Sunt o persoană foarte puternică, nu mă sensibilizez atât de ușor, însă lucrurile care țin de suflet mă marchează și am sentimente, sunt empatic. Îmi plac și filmele motivaționale, filmele legate de sport, de politică, de istoria lumii, de războaiele mondiale”, spune Rareș Toader, multiplu campion național în proba de aruncare a greutății.

Înaintea concursurilor, Rareș are un ritual la care nu renunță. „Ascult muzică rock și hip hop, depinde ce stare am”, a afirmat el.

Atletismul nu este singurul sport care l-a cucerit pe sportivul de 24 de ani. El a jucat și fotbal.

„Un an am fost portar la o echipă din orașul meu, Râmnicu Vâlcea”, și-a amintit Rareș. Legitimat la Clubul Dinamo București, Rareș este fan înfocat al „câinilor”.

“Țin cu Dinamo, le țin pumnii băieților și sper să depășească perioada grea prin care trec“, a afirmat Rareș Toader.

Deși atletismul îi ocupă aproape tot timpul, sportivul încearcă să se bucure din plin de clipele libere. “Îmi place foarte mult să călătoresc și să merg la pescuit, am foarte multe hobby-uri pe lângă atletism, dar le pot face doar în perioada de repaus“, a precizat sportivul.

Rareș are și câteva superstiții legate de îmbrăcămintea din timpul concursului: “Consider că pot să arunc mai mult cu un anumit tip de echipament, dar este o superstiție pentru că nu există nicio bază științifică, e doar pe psihic. Și cu 4 ore înainte de concurs, nu mănânc nimic”.

Rareș Toader a revenit în sala de antrenament după cel mai lung și greu sezon din carieră. Chiar dacă nu a prins finala olimpică de la aruncarea greutății la Olimpiada de la Tokyo, sportivul a trăit în Japonia experiența vieții.

„Cred că mi-a lipsit puțin noroc, fiind prima experiență la care am participat de asemenea anvergură, nu am știut exact cum să gestionez cele 3 aruncări pe care le-am avut pentru accederea în finală”, a admis românul.

Sportivul care a reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Tokyo a avut și un mentor, care i-a fost alături până anul trecut.

„Mentorul meu din atletism a fost regretatul Dan Serafim, antrenor federal la aruncări și antrenorul Liei Manoliu. Nu mai este printre noi, dar mă veghează și mă susține de acolo. Mă simțea când sunt la ananghie și când am o problemă în antrenament, o problemă în viața de zi cu zi, intervenea și mă sfătuia ca o mamă”, a dezvăluit Rareș Toader.

Citeste si:
Ce se întâmplă cu rugbyștii români repatriați urgent din Africa de Sud
Ce se întâmplă cu rugbyștii români repatriați urgent din Africa de Sud
Echipa de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare a fost repatriată din Africa de Sud, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, cu o cursă specială TAROM şi a intrat în carantină, a anunţat...
Surpriză mare! Cine poate fi noul selecționer al României
Surpriză mare! Cine poate fi noul selecționer al României
România a rămas fără selecționer după plecarea lui Mirel Rădoi, care a ratat calificarea la barajul pentru Campionatul Mondial din Qatar. Federația caută în acest moment selecționer,...