Cum s-a descurcat ministrul Eduard Novak la Jocurile Paralimpice

Joi, 26 August 2021, ora 09:49
6646 citiri
Cum s-a descurcat ministrul Eduard Novak la Jocurile Paralimpice
Eduard Novak

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a concurat în proba de contratimp 1.000 de metri, categoriile de dizabilitate C4-5, din cadrul Jocurilor Paralimpice de la Tokyo, informează News.ro. El a ocupat locul 11.

El a fost cronometrat cu timpul de un minut, şase secunde şi 918 miimi. La acest timp s-a aplicat un coeficient de 98,91 la sută, astfel că a Novak (categoria de dizabilitate C4) a contat în clasament cu 1:07.655.

Aceasta nu este însă proba favorită a lui Novak, ci una de încălzire pentru mâine, cand va concura la patru kilometri urmărire pe pistă. El mai e înscris la proba de contratimp individual pe şosea şi proba de fond pe şosea

Medalia de aur i-a revenit spaniolului Alfonso Cabello Llamas (C5), cu 1:01.557, record mondial la C5, argintul, britanicului Jody Cundy (C4), cu 1.02.529, iar bronzul, slovacului Josef Metelka (C4), cu 1:05.500.

Tot joi, în proba individuală de urmărire 3.000 de metri, categoria de dizabilitate C2, Eduard Mihăiţă Moescu a ocupat locul al nouălea, penultimul.

România a cucerit până acum patru medalii la Jocurile Paralimpice, dintre care trei au fost obţinute de Eduard Novak, actualul ministru al Tineretului şi Sportului şi, deocamdată, singurul campion paralimpic al României: aur în 2012, la Londra (ciclism - urmărire individuală, categoria C4), argint, în 2008, la Beijing (ciclism - contratimp, cat. LC2) şi la Londra, în 2012 (ciclism - contratimp, cat. C4), precum şi o medalie de bronz câştigată de Alex Bologa, în 2016, la Rio de Janeiro (judo nevăzători - cat. 60 kg).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Eduard Novak, #Jocurile Paralimpice, #MTS, #ministrul sportului , #stiri din sport