Legea obliga casele de pariuri online sa inchida conturile neverificate

Advertorial
Vineri, 11 Noiembrie 2016, ora 13:25
24024 citiri
Legea obliga casele de pariuri online sa inchida conturile neverificate

Verificarea identitatii contului reprezinta o procedura obligatorie, pe care statul o impune caselor de pariuri online care opereaza in legalitate in Romania.

De regula, conturile neverificate ar trebui sa fie inchise in termen de 30 de zile de la deschidere, iar eventualele fonduri ramase agatate vor fi transferate intr-un cont al statului.

Aceste masuri sunt in conformitate cu articolul 129 alineatul (5) din Decizia nr. 111, din data de 24 februarie 2016, care aproba normele metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc la distanta.

Din momentul inregistrarii unui cont nou la o casa de pariuri online si pana in momentul verificarii, jucatorul nu va avea posibilitatea sa efectueze retrageri si in anumite cazuri va fi limitat si in ceea ce priveste depunerile.

Pentru a evita orice problema sau neclaritate, membrii comunitatii pariorilor din Romania va recomanda sa efectuati acest proces pe cat de repede posibil si sa nu-l lasati pe final de termen.

Ce documente trebuie trimise?

Pentru verificarea contului, operatorii pot solicita sau nu anumite documente - variaza de la caz la caz. Cele mai comune situatii presupun trimiterea:

  • unei copii de pe buletin sau pasaport;
  • o dovada a domiciliului - care poate fi o factura la utilitati sau un extras bancar;
  • o fotografie a cardului bancar cu care ati depus (in cazul in care folositi aceasta metoda de tranzactionare).

Documentele solicitate nu trebuie neaparat scanate. Daca aveti un telefon sau o tableta cu o camera cat de cat performanta, care sa va permita sa capturati o imagine lizibila si clara, veti putea folosi acest dispozitiv pentru a realiza pozele. Totusi, este indicat sa cititi cu atentie conditiile respectivului operator.

De ce este obligatorie aceasta procedura?

Prin intermediul acestei verificari pot fi depistate numeroase abuzuri si incalcari ale regulamentelor si legilor.

Este bine-cunoscut faptul ca minorii nu au voie sa joace la pariuri. Foarte multi tineri sub 18 ani joaca la pariuri, insa acestia pot pacali sistemul atunci cand vine vorba de agentiile stradale. In online, este aproape imposibil de batut sistemul de verificare daca respectivul minor nu este ajutat de un membru apropiat al familiei.

Prin aceasta verificare se evita spalarea de bani si pot fi depistati cei care sunt implicati direct intr-un fenomen si nu au dreptul legal sa parieze (cum ar fi sportivii, de exemplu). Casele de pariuri pot de asemenea sa depisteze daca se produce vreo frauda si previne aceste lucruri tocmai prin aceasta verificare.

Nu in ultimul rand, statul se asigura ca operatorii licentiati in Romania la ONJN transmit date relevante cu privire la sumele retrase de pariori - din care ANAF urmeaza sa calculeze impozitul cuvenit.

Pentru mai multe detalii despre verificarea contului dar si despre alte proceduri de baza vizavi de casele de pariuri online, va invit sa rasfoiti acest ghid: https://pariurix.com/pdf/ghid-pariuri-sportive-online-cadar-marius.pdf.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#cont pariuri online, #lege pariuri online , #stiri din sport