Marii campioni nu renunta niciodata

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 14 Iulie 2010, ora 13:45
1812 citiri
Marii campioni nu renunta niciodata

Exista un numar de sportivi, cei mai buni dintre cei buni, ale caror povesti de viata pot fi folosite oricand ca exemple pentru orice om de pe planeta. Ei au reusit sa treaca peste toate greutatile, nu s-au dat inapoi de la munca si, in final, au izbutit sa-si impuna numele in istorie.

Unul dintre acesti oameni care merita tot respectul este Kurtis Eugene "Kurt" Warner, fost jucator profesionist de fotbal american.

Nascut in data de 22 iunie 1971, Kurt s-a indragostit de mic de "rugby-ul de peste Ocean". Si-a inceput cariera in echipa liceului Regis, din orasul Cedar Rapids, unde a fost remarcat de scouterii Universitatii Northern Iowa. Timp de 3 sezoane a fost rezerva si abia in ultimul an de colegiu a "prins" echipa. Din nou, baiatul venit din Burlington a uimit cu evolutii senzationale, castigand chiar titlul de "cel mai bun jucator ofensiv al Gateway Conference".

La sfarsitul carierei de la colegiu a venit si prima mare dezamagire, Kurt nefiind selectionat de nicio echipa din NFL. A primit invitatia de a da probe la Green Bay Packers, insa si cei de acolo l-au respins, desi unul din antrenori, Steve Mariucci, a intuit potentialul urias pe care tanarul de atunci il avea.

A fost momentul in care Kurt Warner s-a intors in Cedar Falls. Cum trebuia sa supravietuiasca, el s-a angajat la o bacanie din oras, unde primea 5 dolari si jumatate pe ora, lucrand in acelasi timp ca antrenor secund la echipa colegiului Northen Iowa.

In anul 1995, dezamagit de faptul ca ratase prezenta in NFL, dar cu speranta de a ajunge in liga profesionista nord-americana, Warner a semnat un acord cu gruparea Iowa Barnstormers, ce activa in Arena Football League. Doua sezoane de exceptie, o perioada extrem de scurta, insa suficienta pentru a-l propulsa in istoria acestei ligi, i-au adus din sansa de a ajunge in NFL. A fost un nou moment crucial in cariera sa, atunci cand sansa de a semna cu Chicago Bears s-a irosit din cauza unei accidentari la brat.

Abia in 1998 Kurt Warner si-a indeplinit visul, dupa ce a semnat cu Saint Louis Rams, club din NFL. In primul sau sezon la varf a fost a treia optiune pe postul pe care juca, asa ca a trebuit sa stranga din dinti si sa isi astepte sansa. Aceasta a venit in sezonul imediat urmator, cand Rams si-au vandut primii doi fundasi iar omul adus sa le suplineasca plecarea s-a accidentat.

Warner a fost introdus in prima echipa si a facut istorie, reusind 41 de pase decisive. De asemenea, este si acum detinatorul unui record greu de egalat, el avand in palmares cate 3 pase decisive in primele 3 partide jucate in NFL. Ascensiunea lui a fost atat de uimitoare incat celebra revista Sports Illustrated i-a rezervat coperta numarului din 18 octombrie cu titlul "Cine este acest tip?"

Primul sau sezon in varful NHL a culminat cu castigarea Super Bowl, in fata celor de la Tennessee Titans. Ca si cum acest lucru nu era suficient, Warner a adus practic trofeul pentru echipa sa cu o pasa magistrala pentru eseul lui Isaac Bruce, in ultimele doua minute ale meciului. A fost desemnat cel mai bun jucator din Super Bowl si cel mai bun jucator al sezonului in NFL.

Warner si-a continuat cariera la varf la Rams, pana in anul 2004, apoi la New York Giants (2004) si Arizona Cardinals (2005-2009), cand a decis sa se retraga din activitate.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Kurt Warner cariera, #istorie Kurt Warner, #finala Super Bowl , #stiri din sport