Au iesit pe circuit cu masini mai "batrane" decat ei. E "raiul" pasionatilor de automobile istorice FOTO

Duminica, 06 Iunie 2021, ora 02:34
3938 citiri
Au iesit pe circuit cu masini mai "batrane" decat ei. E "raiul" pasionatilor de automobile istorice FOTO
Masina lui Adrian Dobre

Pasionatii de automobile istorice si-au dat intalnire la Adancata pentru o cursa inedita. S-au intrecut bolizi "vechi" de peste 50 de ani, masini refacute de la zero, in care proprietarii au investit zeci de mii de euro.

Automobilele inscrise in competitie au fost celebre in epoca: Porsche 911 RS, BMW 2002, Ford Escort, Alfa Romeo Giulia Sprint, Volkswagen Golf Mk1, Alfa Romeo 75, Austin Mini, Lancia Fulvia HF, Citroen AX si Dacia 1300.

Adrian Dobre, cel care s-a si impus in prima cursa a sezonului, si-a facut bolidul in service-ul propriu si a fost nevoit sa renunte la multe pentru a strange banii necesari reconstructiei bijuteriei pe patru roti.

"Pasiunea pentru masini am avut-o de mic, detin un atelier de reparatii auto si de cativa ani am inceput sa o construiesc. Mi-au trebuit 3 ani sa o finalizez, am facut sacrificii financiare pentru ca acest sport este costisitor. Mai detin 3 Golf-uri vechi, cea mai veche este din 1977, iar aceasta pe care am concurat este din 1978. Nu m-am gandit ca voi concura pe o masina cu trei ani mai batrana decat mine", spune Adrian Dobre, pilot de masini istorice, castigator al etapei de la Adancata.

Si sotii Tureanu au o poveste asemanatoare: isi dedica timpul si banii pentru a restaura vehicule istorice.

"Am crescut cu pasiunea pentru masini de mic copil. Acest Mini l-am facut in cateva luni, am muncit non-stop la el si nu vreau sa ma gandesc la bani, pentru ca nu mai apuc sa ma bucur de nimic. Masina este din 1966, a scris istorie de-a lungul anilor. Am iesit pe strada cand am facut rodajul, oamenii se uita in trafic la noi, mai comenteaza, se amuza", a declarat Andrei Tureanu.

Pasiunea pentru astfel de masini s-a extins in familia Tureanu si a fost preluata si de Maria, sotia pilotului, a carei meserie nu are nimic in comun cu automobilismul.

"Ce iubeste el, iubesc si eu, desi sunt artist, pictor, am ajuns sa-mi placa si viteza...Se impaca bine arta cu sportul", a marturisit Maria Tureanu, sotia si copilotul lui Andrei Tureanu.

Mai sunt de disputat patru curse

Pana acum s-au scurs doua etape din sezon (Motor Park Romania - Adancata si Academia Titi Aur), urmand sa mai aiba loc pana in luna octombrie alte patru curse, dupa urmatorul program:

19/06/2021 ETAPA 3 - TRANSILVANIA MOTOR RING

10/07/2021 ETAPA 4 - MOTOR PARK ROMANIA

11/09/2021 ETAPA 5 - MOTOR PARK ROMANIA

23/10/2021 ETAPA 6 - ACADEMIA TITI AUR.

Campionatul National pentru Vehicule Istorice de competitie are loc cu ajutorul partenerilor Foerch Romania, Motul Romania, Oldtimer Studio, Toyota Romania si publicatia Racing Wheels. Campionatul este dedicat membrilor Retromobil Club Romania si se desfasoara sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Adrian Dobre, #masini istorice, #pasionati, #Automobile , #stiri din sport