Nadia Comăneci, angajată fictiv de Nicu Ceaușescu. "Avea un salariu de 1.920 de lei, dar nu s-a prezentat niciodată la slujbă"

Sambata, 06 Noiembrie 2021, ora 22:45
15987 citiri
Nadia Comăneci, angajată fictiv de Nicu Ceaușescu. "Avea un salariu de 1.920 de lei, dar nu s-a prezentat niciodată la slujbă"
Nicu Ceaușescu și Nadia Comăneci

Deși Nadia Comăneci nu a recunoscut niciodată relația sentimentală pe care a avut-o cu Nicu Ceaușescu, deși mărturiile în această direcție sunt destul de multe și de elocvente.

În cartea Nadia și Securitatea, Stejărel Olaru nu insistă pe acest subiect, dar scrie că relația a fost una reală, fapt confirmat din mai multe mărturii nepublicate, autorul considerând că scopul cărții sale nu e acela de a face dezvăluiri personale.

Însă unul dintre motivele pentru care Nadia Comăneci a continuat să fie monitorizată de Securitate după 1980 l-a reprezentat chiar această relație, despre care Elena Ceaușescu dorea să știe totul.

După retragerea din activitatea sportivă, Nadia Comâneci s-a mutat la București.

În decembrie 1980, ea a reușit să cumpere o vilă lângă Casa Poporului, după ce familiei Topolescu i s-a aprobat cererea de plecare definitivă în străinătate.

"Aprobările au fost obținute tot cu sprijinul lui Nicu Ceaușescu, care a urgentat rezolvarea actelor", scrie Stejărel Olaru.

Ajutorul celui poreclit Prințișorul nu s-a oprit aici.

"Nadia a fost sprijinită de Nicu Ceaușescu să se angajeze ca instructor de balet în cadrul Ansamblului Artistic al Uniunii Tineretului Comunist. În 1980 avea un salariu de 1.920 de lei, dar în realitate la această slujbă nu s-a prezentat niciodată", se arată în cartea amintită.

În 1984, ea a fost avansată în cadrul acestui ansamblu la funcția de maestru de balet, ceea ce a adus o creștere substanțială a salariului, la 3.350 de lei.

Ea a activat și Comisia de Sport a CC al UTC și a fost antrenoare de gimnastică la loturile republicane. Din 1987 a fost coordonatoarea centrului de junioare de la Onești, unde a desfășurat muncă de birou în principiu. În iulie 1989 a fost aleasă membră a CNEFS și a Biroului executiv al FR de Gimnastică.

Eveniment Quarterly Report

Congres extraordinar al AUR la Alba Iulia pe 2 decembrie. Partidul discută strategia pe 2024
Congres extraordinar al AUR la Alba Iulia pe 2 decembrie. Partidul discută strategia pe 2024
Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) anunţă organizarea unui Congres extraordinar, pe data de 2 decembrie, la Alba Iulia, prilej cu care vor fi discutate elemente organizatorice şi strategia...
Analiză - Poliția: de la Mihai Chițac la Cătălin Predoiu
Analiză - Poliția: de la Mihai Chițac la Cătălin Predoiu
Fuga din țară a primarului din Baia Mare Cătălin Cherecheș, condamnat la cinci ani de închisoare pentru luare de mită, readuce în actualitate slăbiciunile și complicitățile cu...
#Nicu Ceausescu, #Nadia Comaneci, #nadia si securitatea, #Stejarel Olaru , #stiri din sport