Nadia Comaneci a fost tinta unei tentative de rapire! Cum au fost demascati infractorii

Joi, 20 Mai 2021, ora 08:04
6529 citiri
Nadia Comaneci a fost tinta unei tentative de rapire! Cum au fost demascati infractorii
Nadia Comaneci FOTO Facebook

Celebritatea vine "la pachet" si cu multe neplaceri, mai ales intr-o lume in care sunt multi oameni cu probleme psihice sau cu intentii criminale.

Nadia Comaneci nu a fost nici ea scutita de probleme in acest sens. Din fericire, de unele planuri indreptate impotriva ei nici nu a aflat.

Mesajul lui Duckadam pentru sotia mai tanara cu 20 de ani

In cartea "Nadia si Securitate", Stejarel Olaru povesteste cum fortele statului au evitat planurile unor infractori impotriva Nadiei, gimnasta care cunoscuse deja gloria, in urma JO de la Montreal.

In septembrie 1977, Simion Doana si Nicolae Nica, doi tineri care se aflau in arestul politiei din Constanta pentru alte fapte savarsite, au decis ca dupa eliberare sa o rapeasca pe Nadia.

In timpul anchetei care a urmat, Doana a marturisit ca "Nicolae Nica trebuia sa o astepte in fata scolii sau a salii de gimnastica cu un buchet mare de flori tinandu-l in mana stanga in fata capului, iar in cealalta mana arma de foc sau un cutit cu buton.L a somarea acestuia, Nadia trebuia sa cedeze vointei lui de a urca intr-o autofurgoneta unde eu ii asteptam la volan. Dupa aceea ne reintorceam la Constanta, unde sunt niste cazemate din timpul razboiului, dupa care ceream rascumpararea in valuta si asigurarea unei posibilitati de a pleca in strainatate".

Nu stim daca Doana si Nica si-ar fi dus planul la bun sfarsit, pentru ca ei au fost demascati de un alt detinut, care era informatorul Militiei.

"Securitatea a luat insa in serios faptul ca gimnasta ar putea deveni o victima a teroristilor din tara si strainatate", scrie Stejarel Olarou. Si au folosit acest incident pentru intarirea activitatilor de politie politica.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Ce pensie primește Nadia Comăneci de la statul român, în 2024
Ce pensie primește Nadia Comăneci de la statul român, în 2024
La finalul lunii decembrie 2023, Guvernul României a implementat o serie de măsuri pentru anul următor, iar printre altele s-a decis să nu fie majorate sumele care se oferă foștilor sportivi...
Voucherele, o gaură în bugetul țării: ”Nu țin cont de realitatea din România. Din ce bani își va permite statul să le acorde?”
Voucherele, o gaură în bugetul țării: ”Nu țin cont de realitatea din România. Din ce bani își va permite statul să le acorde?”
Anumite categorii de români beneficiază de diferite tipuri de vouchere acordate de stat, cum ar fi cele de vacanță, de alimente, pentru plata facturilor la energie, iar lista a fost constant...
#nadia, #Nadia Comaneci, #nadia si securitatea, #stejarel olarou, #nadia securitate, #nadia rapire , #stiri din sport