Reacția COSR în cazul sportivului din lotul olimpic suspectat de vaccinare fictivă. Ce măsuri dure vor fi aplicate

Joi, 28 Octombrie 2021, ora 17:46
1579 citiri
Reacția COSR în cazul sportivului din lotul olimpic suspectat de vaccinare fictivă. Ce măsuri dure vor fi aplicate

COSR precizează că va suspenda orice membru al vreunui lot olimpic care a încălcat prevederile legale privind vaccinarea, dar până în acest moment nu a primit nicio informare în acest sens din partea autorităţilor.

"Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a aflat din presă de situaţia creată de eliberarea unor certificate false de vaccinare furnizate de un cadru medical din judeţul Prahova şi de suspiciunea că printre persoanele vizate se află şi membrii ai unui lot olimpic.

Menţionăm că, până la emiterea prezentului comunicat, COSR nu a fost informat de organele de cercetare despre numele celor vizaţi în articolele de presă.

În consecinţă, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român aşteaptă clarificarea situaţiei pentru a lua imediat măsura de suspendare din lotul olimpic a celor care au încălcat prevederile legale.

COSR a facilitat încă din luna februarie 2021, prin Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino, vaccinarea sportivilor din loturile olimpice de vară, dar şi a celor din loturile olimpice de iarnă. Misiunea Tokyo 2020 a Team Romania a fost una de succes, niciun sportiv român nu a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2 în timpul Jocurilor Olimpice din acest an.

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român rămâne consecvent politicii sale de responsabilizare a fiecărui membru al Mişcării Olimpice, de susţinere a măsurilor şi normelor în vigoare privind prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19", a precizat COSR, într-un comunicat.

Un sportiv care a reprezentat România la mai multe ediţii ale Jocurilor Olimpice de iarnă, la concursurile de sanie, şi soţia sa, membru PNL şi consilier local la Sinaia, apar ca suspecţi în dosarul privind eliberarea certificatelor false de vaccinare anti-COVID în judeţul Prahova.

De altfel, procurorii au depus la dosarul de la instanţa de judecată interceptări în care unul dintre aşa-zişii beneficiari ai certificatelor false de vaccinare îi cere unuia dintre inculpaţi să îi elibereze mai repede certificatul fals, invocând că face parte din lotul olimpic.

Numele soţilor Valentin Creţu (sportiv în lotul de sanie al României) şi Georgiana Ioana Maria Creţu (consilier local) se regăsesc pe lista suspecţilor din dosar cu care cei acuzaţi în dosar că au falsificat certificate de vaccinare COVID nu au voie să ia legătura, conform deciziei Tribunalului Prahova, validată de Curtea de Apel Ploeşti.

Mai multe interceptări ale procurorilor din dosarul privind eliberarea de certificate false de vaccinare anti-COVID la centre de vaccinare din judeţul Prahova arată că printre presupuşii beneficiari ai certificatelor false se regăseşte un sportiv care reprezintă România la Jocurile Olimpice din China.

Citeste si:
Drama handbalistei accidentate groaznic la Mondiale! A fost convocată în locul unei jucătoare nevaccinate
Drama handbalistei accidentate groaznic la Mondiale! A fost convocată în locul unei jucătoare nevaccinate
Oana Borș s-a accidentat înfiorător la faza primului ei gol reușit pentru echipa națională. Sportiva de 18 ani, legitimată la Baia Mare, a suferit o accidentare gravă la genunchi,...
Previziunile ministrului de Finanțe despre PNRR, infirmate în câteva luni. Cristian Ghinea: ”Etapa cu gargară s-a terminat, puneți mâna la treabă”
Previziunile ministrului de Finanțe despre PNRR, infirmate în câteva luni. Cristian Ghinea: ”Etapa cu gargară s-a terminat, puneți mâna la treabă”
Declarațiile din vara acestui an ale actualului ministru al Finanțelor, Adrian Câciu, referitoare la PNNR, au fost comparate de fostul ministru USR al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea,...