Romania ar putea organiza o competitie sportiva inedita

Joi, 02 Mai 2019, ora 12:00
3283 citiri
Romania ar putea organiza o competitie sportiva inedita
Foto: sports-net.ro

Romania ar putea organiza in 2022, pe litoralul Marii Negre, Campionatul Mondial de handbal pe plaja.

Federatia a depus deja dosarul de candidatura, iar din 2024, la editia de la Paris, beach handball-ul va fi in premiera sport olimpic, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Fosta campioana a Italiei cu Salerno, Nicoleta Ivan conduce destinele handbalului pe plaja in Romania. Antrenoare federala spune ca obiectivul suprem este calificarea Romaniei la Jocurile Olimpice din 2024: "Va dezvalui cu mandrie ca ne-am depus candidatura pentru Campionatul Mondial din 2022 si asteptam decizia IHF. Ar fi un eveniment major la Marea Neagra care ar atrage privirile catre aceasta ramura. Strategia pe termen lung a federatiei este sa ne calificam la Jocurile Olimpice din 2024, iar participarea in calitate de tara gazda la un Mondial ne-ar oferi o sansa in plus de calificare".

Prima participare la Europenele de seniori

Dupa mai multi ani de evenimente demonstrative, doua editii de campionate nationale de juniori in 2017 si 2018 si participari la Europenele de juniori (cea mai buna clasare un loc 7 cu nationala de junioare), Romania va evolua anul acesta in premiera la Campionatele Europene de seniori, cu ambele nationale - feminina si masculina.

Golghetera Campionatului European de junioare in 2018 cu 76 puncte, Bianca Bostan (Neptun Constanta) este unul dintre pariurile staff-ului tehnic: "Practic handbalul pe plaja pentru ca este ceva iesit din comun, plin de surprize, si imi place sa incerc ceva nou de fiecare data. Trecerea la senioare e grea, e un alt colectiv de la an la an, dar totul e wow. Cred ca este foarte important ca avem echipa nationala de senioare. Daca vom organiza Campionatul Mondial ar fi o sansa unica pentru familie si prieteni sa vada ca exista si un handbal distractiv".

Cele mai bune cluburi din Europa la Baia Mare

Tricolorele au inceput dejaegatirea pentru Europenele din Polo: "Ma bucur ca federatia acorda din ce in ce mai multa atentie beach handball-ului. Anul acesta beneficiem de cele mai multe cantonamente si meciuri de pregatire. Turneul de la Baia Mare este o ocazie excelenta, ca nivel este probabil mai sus chiar si decat un Campionat European. Avem jucatoare cu experienta in beach handball, care au terminat junioratul si au participat deja la competitii internationale. Acest prim Campionat European de senioare este o provocare pentru mine si fete, asteptam acest debut de multi ani", a subliniat Adrian Georgescu, selectionerul nationalei feminine.

Prima editie a Trofeului Marea Neagra

Romania va organiza anul acesta si prima competitie internationala la nivel de echipe nationale. Pe 17-20 iunie, la Venus, tricolorele vor da piept cu Bulgaria, Cipru, Italia si posibil Grecia la prima editie a Trofeului Marea Neagra. Baietii vor avea si ei in premiera un turneu international la Praga in iunie.

Triplu castigator al Cupei Challenge cu UCM Resita si participant la Campionatul Mondial din 2009, Mihai Rohozneanu este acum selectionerul nationale "Eu am incredere ca beach handball-ul se va dezvolta. Nu avem inca multi jucatori deoarece echipele de handbal indoor au si ele obiective de performanta si sunt inca reticente sa isi lase sportivii la actiunile de selectie la handbal pe plaja, dar muncim sa ii convingem. Cred ca putem ajunge mai usor la Jocurile Olimpice cu beach handball-ul, decat cu handbal indoor. Imi doresc foarte mult sa ajung acolo ca antrenor".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Campionat Mondial handbal plaja, #Romania organizat handbal plaja , #stiri din sport