Romania s-a facut din nou de ras cu echipamentul de la FOTE: COSR le-a cerut sportivilor sa poarte pantaloni si pe dedesubt

Sambata, 09 Februarie 2019, ora 12:00
10318 citiri
Romania s-a facut din nou de ras cu echipamentul de la FOTE: COSR le-a cerut sportivilor sa poarte pantaloni si pe dedesubt
Foto: gsp.ro

Dupa rusinea de la Jocurile Olimpice de la Rio 2016, cand sportivii romani au purtat echipament contrafacut, un nou scandal de acest gen iese la lumina.

Cei 30 de sportivi romani care ne reprezinta la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) de la Sarajevo (Bosnia) au primit un echipament supradimensionat, conform Gsp.ro.

Acesta este realizat de chinezii de la compania Peak, iar sportivii au avut un soc in momentul in care l-au probat, observand ca este cu cateva marimi mai mari.

Reprezentantii Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR) dau vina pe federatiile nationale si le-au cerut sportivilor sa poarte haine si pe dedesubt pentru ca echipamentele sa nu mai para atat de mari.

"Vreti sa cadem iar in derizoriu cu chestii din astea? In primul rand, am comandat marimile in functie de solicitarile federatiilor. Nu Comitetul Olimpic a facut lista. Apoi, sportivii au venit la prezentarea de la Izvorani fara sa fie echipati ca pentru antrenament sau competitie. Mai pun un pantalon pe dedesubt la Sarajevo, ca acolo sunt minus zece grade", a spus George Boroi, secretarul general al COSR.

In schimb, reprezentantul companiei care a importat echipamentul in Romania, Margarit Amza, afirma ca situatia nu mai poate fi remediata. El a incercat sa justifice situatia spunand ca marimile din China difera fata de cele din Europa.

"Si acum m-au sunat cei de la COSR sa ma intrebe daca avem sa le schimbam niste marimi, dar, din pacate, raspunsul a fost negativ, pentru ca toata comanda a venit direct din China. Acolo s-a operat si personalizarea in materie de design, special pentru Romania. E insa o situatie obiectiva cumva din doua motive.

Masura M sau L, sa spunem, de la o firma nu se potriveste cu M sau L de la alta. De asemenea, nu stii exact cu ce sportivi mergi pana nu se termina calificarile, astfel incat nu ai cum sa comanzi din timp exact marimile necesare. De aceea, apar aceste necorelari", a comentat Amza.

COSR are un contract cu firma Peak pana in 2024.

C.S.

#echipament Romania FOTE, #echipament supradimensionat Romania , #stiri din sport