Un nou scandal sexist la JO 2020. Directorul artistic al Olimpiadei a insultat o femeie. Cine e vedeta asemanata cu un "porc"

Joi, 18 Martie 2021, ora 09:51
3343 citiri
Un nou scandal sexist la JO 2020. Directorul artistic al Olimpiadei a insultat o femeie. Cine e vedeta asemanata cu un "porc"
Naomi Watanabe

Directorul artistic al Jocurilor Olimpice de la Tokyo, Hiroshi Sasaki, si-a anuntat joi demisia dupa publicarea unor comentarii ofensatoare la adresa fizicului unei celebritati japoneze, o noua bataie de cap pentru organizatori, cu patru luni inaintea startului competitiei, informeaza AFP, conform agerpres.ro.

Un tabloid nipon a dezvaluit miercuri ca Sasaki i-ar fi sugerat sa se deghizeze in porc actritei de comedie Naomi Watanabe, o vedeta a retelelor de socializare in Japonia.

Intr-o declaratie pe care a dat-o publicitatii joi, Sasaki s-a declarat "profund dezamagit" pentru aceasta "insulta grava" pe care i-a adresat-o tinerei cu forme generoase.

In martie 2020, inainte de amanarea Jocurile Olimpice de la Tokyo, din cauza pandemiei de coronavirus, Hiroshi Sasaki le-a sugerat colegilor sai ideea ca Naomi Watanabe sa isi faca aparitia intr-un costum roz, cu urechi de porc, la ceremonia de deschidere. Ideea sa, care a fost respinsa imediat, era aceea de a face un joc de cuvinte in limba engleza, intre "Olympics" si "Olympig".

Acest scandal are loc la mai putin de o luna dupa demisia lui Yoshiro Mori, presedintele comitetului de organizare Tokyo-2020, fortat sa renunte la functie dupa ce a afirmat ca femeile vorbesc prea mult in timpul reuniunilor.

Noua presedinta a comitetului nipon de organizare, Seiko Hashimoto, s-a declarat "socata" de afacerea Sasaki. "Sa glumesti in legatura cu fizicul cuiva este foarte nepotrivit", a declarat Hashimoto in timpul unei conferinte de urgenta pe care a convocat-o joi, adaugand ca intentioneaza sa-l inlocuiasca foarte rapid pe directorul artistic, insarcinat cu realizarea ceremoniilor de deschidere si de inchidere ale JO 2020 (28 iulie - 8 august).

Actrita Naomi Watanabe s-a declarat "cu adevarat surprinsa" dupa dezvaluirile din presa japoneza, asigurand ca este "fericita cu forma corpului" sau. Ea si-a exprimat totodata speranta ca "fiecare persoana va putea respecta si accepta gandurile si caracteristicile altora", conform unui comunicat pe care l-a dat publicitatii joi.

Aceasta femeie, in varsta de 33 ani, cu origini taiwaneze, este o personalitate mediatica ultracunoscuta in Japonia si foarte influenta pe retelele de socializare, contul sau de Instagram fiind urmarit de 9,3 milioane de persoane.

Jaqueline Cristian, victoria carierei. Romanca a invins o fosta castigatoare de Grand Slam si e in sferturi la Sankt Petersburg

FOTO Ea le-a purtat noroc lui Dennis Man si Mihaila. Aparitie de senzatie pe marginea terenului

Cristiano Ronaldo, cel mai bun marcator din istoria fotbalului? Mesajul transmis de legendarul Pele

Scandal în industria Big Pharma. Alianţa Pfizer-BioNTech, dată în judecată pentru încălcarea patentelor pentru vaccinul antiCovid
Scandal în industria Big Pharma. Alianţa Pfizer-BioNTech, dată în judecată pentru încălcarea patentelor pentru vaccinul antiCovid
Alianţa Pfizer-BioNTech a fost dată în judecată, joi, 25 aprilie, de grupul farmaceutic britanic GlaxoSmithKline (GSK), care acuză că cele două companii i-au încălcat patentele asociate...
Demisie cu scandal la Antena 1. Cunoscuta prezentatoare e revoltată: ”Vendetă personală”. Acuzații de discriminare
Demisie cu scandal la Antena 1. Cunoscuta prezentatoare e revoltată: ”Vendetă personală”. Acuzații de discriminare
Laura Nureldin, una dintre cele mai cunoscute prezentatoare de la Antena 1, a decis să părăsească echipa Observator, unde a activat în ultimii 4 ani. Conform Cancan.ro, Laura Nureldin a...
#Naomi Watanabe, #jocurile olimpice, #scandal, #sexist , #stiri din sport