Surprize mari la premiile Oscar in sport

Marti, 12 Martie 2013, ora 12:22
1719 citiri
Surprize mari la premiile Oscar in sport

Gala de decernare a Premiile Academiei Laureus 2012, echivalentul Oscarului in sport, a avut loc la Rio de Janeiro in Brazilia.

Impotriva tuturor pronosticurilor, in acest an, marele perdant a fost inotatorul american Michael Phelps, vazut castigator al celui mai ravnit trofeu. O alta surpriza a fost ca "sportul rege" nu a primit nici un premiu, nationala de fotbal a Spaniei a ramas fara trofeul la categoria "echipe" si Neymar reprezentantul tarii gazda nu a primit titlul la categoria "Revelatia anului".

Atletul Usain Bolt a fost desemnat pentru a treia oara "Cel mai bun sportiv". Atletul jamaican a devansat vedete ca Leo Messi, Michael Phelps, Sebastian Vettel, Bradley Wiggins sau Mo Farah.

La feminin s-a impus Jessica Ennis din Marea Britanie, aur la Jocurile Olimpice de la Londra in proba de heptatlon. Ea a concurat contra altor mari nume nominalizate la premiu: Allyson Felix, Missy Franklin, Lindsey Vonn, Shelly-Ann Fraser-Pryce si Serena Williams.

Premiul cel mai surprinzator a fost oferit la categoria "Echipa anului", unde castigatoare a fost desemnata echipa de golf a Europei de la Ryder Cup, care a invins echipa SUA in celebra disputa care a avut loc la Medinah(Illinois/SUA).

"Revelatia anului" a fost ales tenismenul scotian Andy Murray, care a castigat anul trecut primul sau turneu de Grand Slam si a obtinut alte doua medalii, aur si argint, la Olimpiada. Atletul Felix Sanchez din Republica Dominicana, a fost recompensat cu titlul "Revenirea anului", dupa aurul obtinut la J.O. in proba de 400 m garduri, la 34 de ani, iar atletul brazilian, Daniel Dias , sase medalii de aur la Londra , a primit "Laureus" pentru "Cel mai bun sportiv cu handicap din lume".

Austriacul Felix Baumgartner, pentru saltul sau din stratosfera a fost premiat la cateogoria "sporturi extreme".

Iata laureatii:

Cel mai bun sportiv: Usain Bolt.

Cea mai buna sportiva: Jessica Ennis.

Cea mai buna echipa: Ryder Cup.

Revelatia anului: Andy Murray.

Revenirea in activitatea sportiva: Felix Sanchez.

Cel mai bun sportiv cu handicap: Daniel Dias.

Cel mai bun sportive in sporturile extreme: Felix Baumgartner.

Castigatorii premiilor au fost decisi de cei 46 de membri ai Academiei "Laureus", printre care se afla si doi mari campioni romani, fosta gimnasta Nadia Comaneci si fostul tenisman Ilie Nastase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Premiile Laureus 2012, #Usain Bolt Laureus, #premii Oscar sport , #stiri din sport