Victorie de pus în ramă pentru naționala României de rugby. Pe ce loc au urcat tricolorii în clasamentul mondial

Sambata, 20 Noiembrie 2021, ora 21:25
5594 citiri
Victorie de pus în ramă pentru naționala României de rugby. Pe ce loc au urcat tricolorii în clasamentul mondial
România a învins Tonga la rugby

Naţionala de rugby a României a învins reprezentativa Tonga cu scorul de 32-20 (13-13), într-un meci-test disputat sâmbătă seara pe Stadionul naţional "Arcul de Triumf" din Bucureşti.

Partida, a patra întâlnire directă dintre cele două naţionale, a fost extrem de utilă pentru ambele echipe aflate în cursa pentru calificarea la CM 2023 din Franţa.

În urma rezultatului cu Tonga, România face rocada cu această naţională în ierarhia World Rugby, tricolorii urcând pe locul 15, tonganii coborând pe 16.

Meciul a început bine pentru "stejari" care au dominat prima jumătate a reprizei, Tudor Boldor deschizând scorul în minutul 2, prin concretizarea unei lovituri de pedeapsă, oaspeţii egalând după trei minute, prin acelaşi procedeu, prin James Faiva.

Tot Boldor a adus România în avantaj în minutul 6, punând alte trei puncte pe tabela de marcaj din lovitură de pedeapsă, pentru ca Tudor Butnariu, în minutul 12, să izbutească primul eseu al confruntării, transformat de Boldor.

Din păcate, după acest moment, Johannes Van Herden a văzut cartonaşul galben în urma unei infracţiuni în joc, lăsând România în 14 oameni, oaspeţii profitând de acest avantaj şi punând o presiune crescândă pe "stejari". Finalul primului mitan a aparţinut celor din Tonga, care s-au instalat în jumătatea tricolorilor, Faiva reuşind fructificarea unei lovituri de pedeapsă în minutul 16, pentru ca Latu Latunipulu, în minutul 36, să izbutească primul eseu al tonganilor, transformat de Faiva.

La pauză, rezultatul a fost egal, 13-13, dar debutul părţii a doua a aparţinut naţionalei din Pacific. Chiar în minutul 42, Solomone Kata a adus pentru prima oară Tonga în avantaj printr-un eseu transformat de Faiva, dar românii au revenit rapid şi veteranul Florin Surugiu a restabilit egalitatea, printr-un eseu, în minutul 49, transformat de Boldor.

Ulterior, meciul s-a echilibrat, fazele de atac alternând de o parte şi de alta.

În minutul 56, Daniel Plai a mai pus 3 puncte pentru tricolori dintr-o lovitură de pedeapsă şi tot el a concretizat, din acelaşi procedeu, în minutul 67. Românii au dat apoi drumul unui joc foarte bun la mână surprinzându-şi deseori adversarul şi obligându-l să greşească, astfel încât, după o asemenea fază, "stejarii" au mai obţinut o lovitură de pedeapsă pe care a transformat-o Plai, în minutul 72. După doar 6 minute, acelaşi Daniel Plai, aflat "în picior", a mai concretizat o nouă lovitură de penalitate, eforturile Ikale Tahi de a reveni în joc izbindu-se de o defensivă foarte sigură a românilor.

Scorul final a fost 32-20 pentru România, rezultat care dă mari speranţe naţionalei frunzei de stejar în ceea ce priveşte meciurile de anul viitor, decisive pentru calificarea la turneul final din Franţa.

România a câştigat primele două meciuri din noiembrie, 29-14 cu Uruguayul, în meci-test la Verona, pe 7 noiembrie, şi 56-15 cu Olanda, la Bucureşti, în Rugby Europe Championship 2021, sâmbăta trecută.

România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
Poate România ține pasul cu schimbările rapide care au loc în marile economii europene? Și ce-ar trebui să facă pentru a nu fi lăsată în urmă? O analiză de Sabina Fati. Un Raport al...
Cum a fost pedepsit un fotbalist de națională din Iran pentru că a îmbrățișat o femeie VIDEO
Cum a fost pedepsit un fotbalist de națională din Iran pentru că a îmbrățișat o femeie VIDEO
Portarul internaţional Hossein Hosseini a fost suspendat timp de un meci de către Federaţia Iraniană de Fotbal pentru că a luat în braţe o suporteriţă în timpul unui meci din campionat,...
#Romania, #nationala, #Tonga, #rugby , #stiri din sport