Mâna dreaptă a lui Ceaușescu, agent dublu! Primul serial românesc în selecţie la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin

Marti, 17 Ianuarie 2023, ora 10:19
5191 citiri
Mâna dreaptă a lui Ceaușescu, agent dublu! Primul serial românesc în selecţie la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin
„Spy/ Master” este un serial românesc FOTO facebook

Producţia originală Max Original „Spy/ Master” este primul serial românesc în selecţia Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. Filmat în Bucureşti şi Budapesta şi co-produs cu Warner TV Serie (Germania), serialul va avea premiera mondială în cadrul Berlinale Series.

Începând cu ediţia din 2023, Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, în cooperare cu Deadline, propune un nou premiu în cadrul categoriei Berlinale Series, care prezintă seriale remarcabile din întreaga lume.

Premiul introdus la Berlinale de la ediţia aceasta reprezintă recunoaşterea noilor obiceiuri de vizionare ale publicului şi celebrează serialele ambiţioase şi inovatoare.

Acţiunea din Spy/Master este plasată la apogeul Războiului Rece şi prezintă o săptămână din viaţa lui Victor Godeanu (Alec Secăreanu, God's Own Country), mâna dreaptă a lui Nicolae Ceauşescu şi cel mai important consilier al acestuia. Totuşi, Godeanu are un secret. Este agent dublu şi trebuie să fugă din România şi să scape de Ceauşescu înainte ca acoperirea lui să fie compromisă.

Având doar o şansă pentru a rămâne în viaţă, el se foloseşte de o călătorie diplomatică în Germania pentru a fugi în Statele Unite ale Americii. Ajutat de o agentă Stasi sub acoperire şi fostă iubită (Svenja Jung, Deutschland ’89), dar şi de un agent CIA („Parker Sawyers”, „Southside with You”), Godeanu trebuie să evite agenţii KGB şi spionii propriei ţări (Ana Ularu, Siberia, şi Laurenţiu Bănescu, Umbre), pe deplin conştient că dezertarea îi pune soţia (Andreea Vasile, Umbre) şi fiica (Alexandra Bob, The Gymnasts) în pericol de moarte.

„Spy/Master” este scris de Adina Sădeanu şi Kirsten Peters, regizat de Christopher Smith („Temple”), iar imaginea le aparţine lui Ben Wheeler BSC („The Tourist”, „The Baby”) şi Ádám Fillenz HCA („Vienna Blood”, „Battle: Freestyle”). Antony Root, Johnathan Young şi Anke Greifeneder sunt producători executivi. Ioanina Pavel este producător creativ. Viktória Petrányi şi Judit Sós sunt producătoarele Proton Cinema, iar Tudor Reu este producătorul din partea Mobra Films.

#Spy Master, #serial romanesc, #Film, #berlin, #festival, #mina dreapta Ceausescu , #stiri magazin