Boli bizare: plânge cu lacrimi de sânge

Marti, 23 Aprilie 2024, ora 17:23
989 citiri
Boli bizare: plânge cu lacrimi de sânge
boli bizare lacrimi sange FOTO: freepik.com

Hematidrosis este o maladie extrem de rară, în care o bolnavul elimină prin pori sânge. Practic, în corpul celor care suferă de această boală se află de 20 de ori mai multă adrenalină decât într-al unui om normal. Potrivit analelor medicale, boala a fost depistată la doar 80 de persoane în ultimele secole! Este și motivul pentru care medicii nu i-au găsit până acum un leac.

Medicii au constatat că fenomenul lacrimilor de sânge sau al sudorii de sânge se petrece de regulă în cazul unor crize de anxietate sau în momente de panică foarte puternice, ca de exemplu atunci când persoana se teme de moarte. O rețea de vase capilare înconjoară glandele sudoripare și, potrivit unui studiu publicat recent de Jurnalul Indian de Dermatologie, aceste vase foarte fine se sparg în momentele de stres puternic, iar sângele împreună cu transpirația este eliminat prin piele.

Suferința a împins-o spre sinucidere

Delfina Cedeno este o tânără din Republica Dominicană. De mai bine de 10 ani fata suferă de Hematidrosis. Delfina transpiră sânge și plânge cu lacrimi de sânge. Uneori, sângele îi țâșnește și din unghii sau chiar ombilic. Maladia este atât de gravă încât fata a avut nevoie la un moment dat de transfuzie de sânge după o sângerare care a durat 15 zile, scrie dailymail.co.uk.

Medicii i-au făcut sute de teste până să îi pună diagnosticul. "Când am început să mă confrunt cu această problemă, nu știam ce să cred, eram complet socată. Nimeni nu mă putea ajuta și mă priveau că pe o persoana nebună când le spuneam ce am", a povestit Delfina.

Fata se rușina atât de tare de suferință ei, încât multă vreme nu a mai ieșit din casă. "Toți râdeau de mine. Mă simțeam stânjenită. A trebuit să renunț la scoală pentru că cei din jur mă amenințau", a povestit tânăra, potrivit dailymail.co.uk. Speriată de gravitatea bolii sale, Delfina Cedeno a suferit o depresie cumplită și a încercat să se sinucidă luând o supradoză de sedative.

Întrucât în organismul său exista o cantitate de 20 de ori mai mare de adrenalina decât în mod obișnuit, Delfina suferă adesea atacuri de panică și atunci presiunea sângelui din vase și artere îi crește extrem de mult. Singura posibilitate de a-i ameliora fetei simptomele sunt tratamentele împotriva anxietății, care o ajută să își țină sub control sângerarea.

Încă un caz asemănător în China

Tânără din Republica Dominicană nu este singurul pacient care suferă de această maladie. La ora actuală, boala se mai întâlnește și la o adolescentă din China.

"Când a fost internată, i-a speriat pe medici și pe asistente, care nu știau cum să reacționeze atunci când vedeau cum îi curge sânge din frunte și din mâini. O întrebau mereu dacă o doare ceva, iar ea răspundea că nu. Apoi, ne-am dat seama că aceste episoade devin mai frecvente atunci când tânără trece prin șocuri emoționale sau atunci când temperatura este prea mare", a declarat medicul care a îngrijit-o. Medicii i-au administrat sedative ușoare care au reușit să îi rărească aceste episoade, însă tânără nu va putea fi vreodată vindecată complet.

Quarterly Report - Editia 4

”O susţinătoare a comuniştilor chinezi”. Acuzații grave lansate de fostul ambasador al SUA la București la adresa ”numărului 2” din Directoratul de Securitate Cibernetică
”O susţinătoare a comuniştilor chinezi”. Acuzații grave lansate de fostul ambasador al SUA la București la adresa ”numărului 2” din Directoratul de Securitate Cibernetică
Fostul ambasador al SUA în România, Adrian Zuckerman, a lansat o serie de acuzaţii la adresa directorului adjunct al Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), Manuela Catrina,...
Guvernul se pregătește să aprobe "Programul naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale"
Guvernul se pregătește să aprobe "Programul naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale"
Guvernul va aproba joi, prin ordonanţă de urgenţă, Programul naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale. "Beneficiarii programului sunt unităţile...
#ssanatate, #boli rare, #boli, #Hematidrosis, #lacrimi de sange , #boli