Un stadion legendar din România va fi demolat. Investiție de 75 de milioane de euro în locul lui

Sambata, 25 Martie 2023, ora 20:18
4139 citiri
Un stadion legendar din România va fi demolat. Investiție de 75 de milioane de euro în locul lui
Noul complex sportiv din Craiova FOTO facebook

Stadionul "Tineretului" din Craiova, arena pe care a jucat la începuturi echipa orașului, în 1948, va fi demolat.

În locul său se va construi un complex multifuncțional care va fi unic în România. "Se dorește realizarea unei clădiri multifuncționale care să cuprindă arenă de atletism și velodrom, omologată în vederea desfășurării de competiții internaționale pentru atletism și ciclism, investiție modernă și utilă comunității locale. Construcția acestui complex sportiv la standarde internaționale se va integra în infrastructura sportivă existentă, creând premisele pentru ca municipiul Craiova să devină o destinație sportivă internațională", se arată în referatul Direcției Tehnice a Consiliului Județean Dolj.

Investiția va fi una uriașă, de 75 de milioane de euro, cu 20 de milioane de euro mai mult decât a costat construirea stadionului Ion Oblemenco.

Clădirea va avea formă de elipsă, cu latura cea mai mare de circa 130 m, paralelă cu bulevardul Știrbei Vodă, și latura mică de circa 100 m, aproximativ paralelă cu bulevardul 1 Mai din Craiova. Regimul de înălțime al complexului sportiv va fi de S+P+3, cu o arie totală de 11.097,76 mp și o arie desfășurată de 34.600,21 mp. Termenul de execuție este de 30 de luni.

#stadion tinertului, #demolat, #arena, #complex sportiv, #velodrom , #stiri fotbal
Comentarii
R
raullbaal
rank 1
Terminara oltenii tot de facut si le mai trebuia un nou stadion!
Poza Camelian_Propinatiu_scriitor
Camelian_Propinatiu_scriitor
rank 5
Dacă se renunța la un stadion, aveam Muzeu de Artă Contempoarană.