"Avem echipă, avem valoare!" Stadion de 25 de milioane de lei într-un oraș fără fotbal de performanță

Joi, 23 Martie 2023, ora 16:10
2985 citiri
"Avem echipă, avem valoare!" Stadion de 25 de milioane de lei într-un oraș fără fotbal de performanță
Stadionul din Câmpulung ar trebui să fie gata în 2026 FOTO Facebook

România se umple de stadioane noi, chiar dacă fotbalul este departe de pretențiile noilor arene construite din bani publici.

Cel mai nou proiect de stadion este la Câmpulung Muscel și a fost anunțat cu surle și trâmbițe de primarul Elena Lasconi, fostă jurnalistă Pro TV.

"Stadion nou la Câmpulung Muscel:

E gata documentația (DALI) pentru modernizarea și extinderea Stadionului Municipal.

Pe lângă transformarea estetică vom crea cinci mii de locuri (câteva zeci pentru persoane cu dizabilități) față de 2500 câte sunt acum, nocturnă, sală de sport, vestiare, grupuri sanitare și cabine de duș, bistro, magazin (fan shop), tribună oficială, parcare subterană și supraterană (peste 150 locuri), acoperiș retractabil, vom mări suprafața terenului astfel încât să poată fi omologat pentru Divizia B.

Valoarea investiției este de 25 de milioane de lei.

Vom preda documentația către CNI și sperăm ca până la sfârșitul anului proiectul să fie aprobat (e deja pe lista sinteză) și până în 2026 să avem un stadion nou.

Avem echipă, avem valoare! Hai, Câmpulung!", a scris aceasta pe Facebook.

Singura problemă de moment e că orașul nu are echipă în primele două ligi ale României. Echipe locale, ACS Muscelul Câmpulung, în prezent joacă în Liga 3, iar ARO Câmpulung, în liga a patra. Până în 2026, când va fi gata stadionul se presupune însă că situația se va schimba.

#stadion, #cimpulung, #2026, #proiect, #elena lasconi, #fara echipa, #fotbal , #stiri fotbal