Anunțul ministrului Apărării despre stagiul militar obligatoriu în România: ”Nu numărul soldaților face puterea unei armate”

Miercuri, 20 Iulie 2022, ora 23:03
5190 citiri
Anunțul ministrului Apărării despre stagiul militar obligatoriu în România: ”Nu numărul soldaților face puterea unei armate”
Ministerul Apărării va lansa stagiul militar voluntar FOTO Unsplash

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a anunțat miercuri, 20 iulie, că România va rămâne la ideea de armată profesionistă, excluzând varianta reintroducerii stagiului miliar obligatoriu.

”Lecțiile războiului din Ucraina și cel din Afganistan și Irak au arătat un lucru clar și care a intrat în strategia de organizare a armatelor moderne. Nu numărul soldaților face puterea unei armate, nu formațiile mari sunt cele importante.

Important este să ai unități mici, superspecializate și cu armament superprofesionalizat. Dintr-o armată cum au adus rușii - tineri recruți care nici nu știau unde se află - nu faci o armată puternică. Deci rămânem la ideea de armată profesionistă.

Sigur că sunt țări, Austria de exemplu, care este o țară modernă, face parte din NATO și are un sistem de armată obligatorie, dar este o excepție în zonele noastre, dar este și o țară cu o populație mică”, a declarat Dîncu la Digi24.

Ministrul Apărării a amintit despre proiectul privind stagiul militar voluntar.

”Rămânem pe ideea unei rezerve operative care să fie puternică, pe care începem să o completăm acum. Și o facem prin rezerviștii voluntari și prin stagiul militar voluntar. În următorii 2-3 ani am avea un surplus de 10-15.000 de rezerviști”, a mai spus Dîncu.

#stagiu militar obligatoriu, #Romania, #vasile dincu, #ministrul apararii , #Stiri Vasile Dincu