Dan Voiculescu cere procurorului general sa ancheteze DNA in cazul judecatorului Mustata

Marti, 29 Aprilie 2014, ora 14:52
8933 citiri
Dan Voiculescu cere procurorului general sa ancheteze DNA in cazul judecatorului Mustata
Foto: Realitatea TV

Dan Voiculescu a sesizat procurorul general al Romaniei si Ministerul Justitiei cu privire la inceperea urmaririi penale a judecatorului Stan Mustata pentru fapte de coruptie, cerand anchetarea DNA cu privire la aceasta decizie a procurorilor.

Judecatorul Stan Mustata de la Curtea de Apel Bucuresti este unul din cei doi membri ai completului care judeca apelul facut in dosarul ICA, in care Dan Voiculescu este acuzat ca a participat la devalizarea Institutului de Cercetari Alimentare, fapta pentru care a fost condamnat in prima instanta la 5 ani de inchisoare cu executare.

Mustata a fost ridicat, marti dimineata, si adus la audieri la sediul central al DNA, unde i s-a adus la cunostinta faptul ca este urmarit penal impreuna cu alte cinci persoane, dintre care un grefier, pentru constituirea unui "grup infractional in scopul savarsirii unor infractiuni de coruptie judiciara (luare de mita, trafic de influenta, cumparare folosire in orice mod direct sau indirect de informatii care nu sunt destinate publicitatii si permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii) urmarind obtinerea de beneficii materiale".

Surse judiciare au declarat ca la dosarul lui Mustata exista probe si interceptari care arata ca acesta ar fi luat mita pentru solutionarea favorabila a 6 dosare, intre care si cel al lui Mihai Stoica, dar si dosarul ICA.

Unul din judecatorii lui Voiculescu, saltat de DNA - este acuzat de luare de mita

Judecatorul Stan Mustata, dupa audierile de la DNA: Mi-e teama ca voi fi arestat

In replica, Dan Voiculescu a sustinut, marti, o declaratie de presa in care a reamintit ca este un "adversar politic consecvent al lui Basescu Traian" si ca el este cel care a initiat in 2007 suspendarea presedintelui.

"Ala a fost momentul care s-a declansat o lupta politica pe viata si pe moarte intre presedintele Romaniei si subsemnatul. (...) Ce imi pare rau e ca aceasta batalie politica a mea a antrenat suferinte pentru oameni care nu au practic nicio vina", a declarat Dan Voiculescu, enumerand o serie de nume din dosarul ICA, ale unor profesori universitari de asemenea condamnati la inchisoare, dar si pe cel al Vioricai Dinu, judecatoarea care urma sa judece unul din dosarele sale si care a fost de asemenea acuzata ca a luat mita in urma cu un an si jumatate.

"Astazi era un termen tot in dosarul 'Telepatia', si azi de dimineata, cu un mandat de aducere, judecatorul, (Mustata parca) a fost luat si dus la DNA. Se presupune ca s-a intamplat ceva in ultimele ore, zile, grav, urgent, care impunea un mandat de aducere, altfel regula e clara: se face citare, se asculta inculpatul, vinovatul", s-a aratat Dan Voiculescu indignat de modul in care au procedat anchetatorii.

Fondatorul PC a sustinut ca nu il cunoaste pe judecator.

"Nu il cunosc pe judecatorul Mustata, nu am prieteni care il cunosc pe judecatorul Mustata (...) Din nou, un judecator care e chemat sa judece dosarul Voiculescu apare cu lucruri mai vechi, probleme, dar oricum nu actuale, si traim din nou episoadele cu mascatii care vin si ridica din locuri publice oameni", a mai declarat Dan Voiculescu, cu toate ca Mustata nu a fost adus la DNA cu mascatii, precum Nicusor Constantinescu sau Radu Mazare.

Daca Ministerul Justitiei nu vrea, atunci va fi sesizat Parlamentul

In aceste conditii, Dan Voiculescu a anuntat ca a intreprins mai multe "actiuni", in conditiile in care si familia sa a fost implicata in batalia cu presedintele.

"Am semnat astazi si am trimis prin domnul prof. Mateut o sesizare la Parchetul General in care l-am rugat pe domnul procuror general, daca considera ca e cazul, sa faca o ancheta la DNA. Acest DNA nu e deasupra legii, nu e Dumnezeu pe pamant! E o institutie a statului platita din banii nostri, care trebuie sa dea scocoteala, daca face lucruri ilegale", a mai spus fostul senator.

Voiculescu a subliniat si care sunt cele "trei directii" in care i-a cerut procurorului general sa ancheteze DNA.

"Prima - cine a hotarat aceasta forma de aducere in forta a judecatorului la DNA, ce a impus mandat de aducere? Nu era urgent, dupa o ora a si plecat. Care a fost motivul pentru care s-a discutat televizarea, arestarea, scoaterea din Curtea de Apel de catre agentii DNA? Ancheta va fi cine a luat aceasta decizie", a declarat fondatorul PC.

A doua directie pe care i s-a cerut procurorului general sa ancheteze DNA este "daca cumva e vorba de un santaj la adresa judecatorului, legat de dosarul Voiculescu si telepatia".

"Daca e, e foarte grav. Daca DNA face santaj asupra judecatorilor din Romania e de o gravitate pentru care n-am cuvinte, e cel mai mare atac la adresa democratiei de care vorbesc atat de mult si la independenta Justitiei pe care vor s-o apere".

Iar ultima "directie" pe care trebuie anchetata DNA, in opinia lui Dan Voiculescu, este "daca cei care au decis aceasta actiune au constituit sau constituie un grup infractional organizat", adica procurorii DNA.

"E de datoria ministrului Justitiei sa faca o comisie de ancheta pentru acest lucru. In cazul in care s-a considerat ca nu e necesar, voi face o sesizare la Parlament pentru a face o comisie parlamentara de ancheta. (...) E intolerabil, nedemocratic, ilegal sa existe suspiciuni asupra unei institutii cum e DNA. Actiunile acestea sunt de natura sa ridice macar suspiciuni, iar ancheta poate dovedi daca suspiciunile sunt fapte sau nu.

Nu il cunosc pe domnul judecator, nu am nici prieteni care sa il cunoasca pe domnul judecator, consider ca DNA a incercat prin aceasta masura in forta, in ziua in care trebuia sa se mearga in sala de judecata, o presiune asupra judecatorului Mustata... Radu, sau... ", a declarat Dan Voiculescu, vrand sa dovedeasca astfel o data in plus ca nu il cunoaste pe judecatorul care va fi retinut de procurorii DNA pentru luare de mita.

La scurt timp, s-a incheiat sedinta CSM in care s-a judecat solicitarea procurorilor DNA de avizare a perchezitionarii si retinerii judecatorului Stan Mustata, avizul fiind unul favorabil. Magistratul urmeaza sa fie prezentat cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile la Curtea de Apel Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Dan Voiculescu ancheta DNA, #Dan Voiculescu judecator Mustata, #Dan Voiculescu judecator retinut , #Dan Voiculescu
Comentarii