Judecatorul Mustata, urmarit penal de DNA: Se cere aviz pentru perchezitionare si retinere

Marti, 29 Aprilie 2014, ora 13:32
3957 citiri
Judecatorul Mustata, urmarit penal de DNA: Se cere aviz pentru perchezitionare si retinere
Foto: Digi24

DNA a cerut Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) avizul necesar pentru perchezitionarea si retinerea judecatorului Stan Mustata, urmarit penal pentru fapte de coruptie.

Intr-un comunicat remis presei de DNA se precizeaza ca alaturi de judecatorul de la Curtea de Apel Bucuresti mai sunt urmarite penal "si alte cinci persoane, intre care un grefier de la aceeasi instanta".

"In cauza, exista date si aspecte din care rezulta indicii rezonabile potrivit carora, in perioada octombrie 2013 - aprilie 2014, cele sase persoane au constituit sau aderat la grupul infractional in scopul savarsirii unor infractiuni de coruptie judiciara (luare de mita, trafic de influenta, cumparare folosire in orice mod direct sau indirect de informatii care nu sunt destinate publicitatii si permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii) urmarind obtinerea de beneficii materiale", se precizeaza in comunicatul DNA.

Unul din judecatorii lui Voiculescu, saltat de DNA - este acuzat de luare de mita

Judecatorul Stan Mustata, dupa audierile de la DNA: Mi-e teama ca voi fi arestat

Stan Mustata a fost adus la audieri, marti dimineata, la sediul central al DNA, unde i s-a adus la cunostinta calitatea de suspect.

"La aceeasi data, avand in vedere calitatea sa de judecator, procurorii anticoruptie au cerut Sectiei de judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii incuviintarea retinerii si a arestarii preventive a suspectului. In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii", se mai arata in comunicatul DNA.

Judecatorul Stan Mustata de la Curtea de Apel Bucuresti a fost ridicat de procurori si adus la audieri, marti dimineata, cu putin timp inainte de a intra in sala de judecata pentru dosarul ICA, in care Dan Voiculescu este acuzat ca a participat la fraudarea institutului.

Numele magistratului mai apare in interceptari din dosarul judecatoarei Veronica Cirstoiu, judecata pentru mita de peste 1 milion de euro, in care o avocata sustinea ca o parte din bani ar fi ajuns la Mustata pentru solutionarea favorabila a cazului Dinel Staicu.

De asemenea, Stan Mustata ar fi primit mita si de la Mihai Stoica, au mai declarat surse judiciare.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#retinere judecator Stan Mustata, #judecator Mustata DNA Voiculescu , #DNA