Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

CSM a avizat retinerea judecatorului Mustata

Marti, 29 Aprilie 2014, ora 14:35
3481 citiri
CSM a avizat retinerea judecatorului Mustata

Sectia de Judecatori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat, marti, cererea procurorilor DNA de retinere a magistratului Stan Mustata.

Urmeaza ca acum magistratul sa fie retinut, iar ulterior se va judeca la Curtea de Apel Bucuresti solicitarea DNA de arestare preventiva a lui Stan Mustata.

Judecatorul este acuzat de luare de mita de la inculpati in dosare penale, carora le-ar fi promis ca, in schimbul banilor ar fi dat sentinte favorabile in cauzele pe care le judeca.

Judecatorul Stan Mustata, dupa audierile de la DNA: Mi-e teama ca voi fi arestat

DNA a cerut Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) avizul necesar pentru perchezitionarea si retinerea judecatorului Stan Mustata, urmarit penal pentru fapte de coruptie.

Intr-un comunicat remis presei de DNA se precizeaza ca alaturi de judecatorul de la Curtea de Apel Bucuresti mai sunt urmarite penal "si alte cinci persoane, intre care un grefier de la aceeasi instanta".

Judecatorul Mustata, urmarit penal de DNA: Se cere aviz pentru perchezitionare si retinere

Judecatorul Stan Mustata de la Curtea de Apel Bucuresti a fost ridicat de procurori si adus la audieri, marti dimineata, cu putin timp inainte de a intra in sala de judecata pentru dosarul ICA, in care Dan Voiculescu este acuzat ca a participat la fraudarea institutului.

Numele magistratului mai apare in interceptari din dosarul judecatoarei Veronica Cirstoiu, judecata pentru mita de peste 1 milion de euro, in care o avocata sustinea ca o parte din bani ar fi ajuns la Mustata pentru solutionarea favorabila a cazului Dinel Staicu.

De asemenea, Stan Mustata ar fi primit mita si de la Mihai Stoica, au mai declarat surse judiciare.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Stan Mustata arestat CSM, #aviz CSM arestat retinut, #Voiculescu mita judecator Stan Mustata , #mita