Judecatorul Mustata, retinut pentru luare de mita

Marti, 29 Aprilie 2014, ora 18:35
16634 citiri
Judecatorul Mustata, retinut pentru luare de mita

Judecatorul Stan Mustata a fost retinut pentru 24 de ore, marti, de catre procurorii DNA si urmeaza sa fie prezentat instantei de la Curtea de Apel Bucuresti cu propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Mariana Curea, grefier la Curtea de Apel Bucuresti, a fost si ea retinuta in acest dosar.

In referatul DNA sunt sase acuzatii de luare de mita la adresa lui Stan Mustata, una de constituire a unui grup infractional organizat si una de trafic de influenta.

La intrarea in sediul DNA, judecatorul Stan Mustata a spus jurnalistilor ca este nevinovat, ca DNA se bazeaza pe inregistrari in care se fac glume si ca se asteapta sa fie arestat. Daca va fi arestat, a mentionat judecatorul Stan Mustata, va iesi cu catusele la vedere.

"Sigur ca da. Eu le arat, nu le ascund pe sub haine", a spus Mustata care a adaugat ca in cazul unei arestari, finalul sau de cariera va fi "urat e putin spus, tragic".

DNA: Judecatorul Mustata a cerut 30.000 de euro pentru a face trafic de influenta

In acelasi dosar mai sunt acuzati Mariana Curea, grefier la Curtea de Apel Bucuresti, Ion Boraciu si Florian Alexandru.

Potrivit procurorilor DNA, Stan Mustata studia dosarele aflate pe rolul Curtii de Apel Bucuresti in cautare de clienti dispusi sa plateasca pentru a-si rezolva cazul, carora, cu ajutorul complicilor sai, le cerea ulterior mita.

"In perioada octombrie 2013 - aprilie 2014, membrii grupului au accesat informatii cu caracter confidential din dosarele penale aflate pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, in vederea identificarii si contactarii mituitorilor si cumparatorilor de influenta, in scopul pretinderii de la acestia a unor foloase materiale, in schimbul obtinerii unor hotarari judecatoresti favorabile.

Judecatorul Mustata, la DNA: Cititi solutiile, aduceti banii, dovediti ca i-am primit!

Suspectul Mustata Stan, actionand in cadrul grupului infractional organizat din care facea parte si in calitate de judecator la Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a II-a penala, aflat in compunerea completelor de judecata investite cu solutionarea unor dosare penale, a pretins, in mai multe randuri, de la diferite persoane condamnate sau inculpate in respectivele dosare, sume de bani care nu au fost particularizate sub aspectul cuantumului", se arata in comunicatul remis presei de DNA.

Procurorii il acuza pe judecator si de intentia de a da o solutie favorabila in dosarul ICA, in care este judecat si Dan Voiculescu, care e deja condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare in prima instanta.

Potrivit referatului DNA, Mustata voia sa trimita din nou dosarul la o instanta inferioara, solutie care ar fi convenit inculpatului.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#DNA Mustata retinut, #DNA judecator retinut, #judecator Voiculescu arestat , #mita