Actorul de la Hollywood care a fost în Moldova și a învățat să facă borș de la refugiații ucrainieni

Duminica, 03 Decembrie 2023, ora 07:47
3279 citiri
Actorul de la Hollywood care a fost în Moldova și a învățat să facă borș de la refugiații ucrainieni
Stanley Tucci FOTO facebook

Actorul american Stanley Tucci, cunoscut în roluri de medic în "ER", director artistic în "Diavolul se îmbracă de la Prada" şi maestru de ceremonie în "Hunger Games", a vizitat recent Republica Moldova, unde s-a întâlnit cu refugiaţi din Ucraina. Aceştia l-au învăţat pe Tucci cum să pregătească borş, iar actorul a decis să împărtăşească reţeta cu urmăritorii săi de pe reţelele de socializare.

Într-un videoclip publicat pe online, Stanley Tucci a arătat cum a pregătit borşul, iar apoi l-a degustat. Ce-i drept, actorului nu i-a plăcut rezultatul final, precizând că „a făcut ceva greşit”. Acesta a menţionat că va încerca să gătească borş din nou, informează newsmaker.md.

La 30 noiembrie, Stanley Tucci a publicat pe Instagram un video filmat într-o bucătărie.

„M-am întors recent din Moldova, o ţară mică situată între Ucraina şi România. Am fost acolo cu UNHCR pentru a mă întâlni cu o mulţime de persoane strămutate din Ucraina. (…) Unul dintre lucrurile pe care le-am făcut acolo a fost să gătesc cu femeile ucrainene. Iar una dintre ele, care este bucătar-şef, m-a învăţat să fac borş, pe care-l ador”, a spus actorul.

Acesta a declarat că va găti borş şi va împărtăşi reţeta cu urmăritorii săi în onoarea ucrainencelor care l-au învăţat cum să pregătească acest fel de mâncare.

Actorul a explicat că a curăţat şi mărunţit un morcov, două beţe de ţelină, o ceapă, ustoroi şi cartofi. După care, într-o cratiţă în care a adăugat ulei şi unt, a sotat şi condimentat legumele. Ulterior, Tucci a adăugat două sfecle rase, 1,5 litri de bulion de carne de vită şi a lăsat ingredientele să se gătească. La final, actorul a adăugat roşii conservate, o jumătate de varză tocată şi un pic de oţet din vin alb, pe care le-a lăsat să fiarbă pentru aproximativ 40 de minute.

„Evident că există o mulţime de reţete pentru a pregăti borş, însă asta este foarte similară cu cea pe care am învăţat-o. De multe ori, în borş este adăugată carne. Aşa că puteţi să o faceţi. Acesta cu bulion de carne de vită este practic un borş vegetarian”, a precizat Stanley Tucci, în înregistrarea video.

La 1 decembrie, Tucci a publicat un videoclip în care a degustat borşul pe care l-a pregătit. Înainte de a o face, actorul a declarat că borşul pe care l-a gătit săptămâna trecută, în Moldova, mirosea foarte bine, acum însă mirosul nu este la fel de „dulce”. „Sunt sigur că am făcut ceva greşit”, a menţionat el.

După ce a gustat borşul pe care l-a gătit, Stanley Tucci a dat dezaprobator din cap. „Nu, nu ştiu ce-i în neregulă. O să încerc să gătesc din nou. Rămâneţi conectaţi. Îmi cer scuze, în special de la Svetlana, care m-a învăţat să gătesc borşul, în Moldova. Voi reveni”, a adăugat el.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Statele UE ”nu exclud” trimiterea de trupe în Ucraina, susține președintele Franței, Emmanuel Macron
Statele UE ”nu exclud” trimiterea de trupe în Ucraina, susține președintele Franței, Emmanuel Macron
Trimiterea de trupe occidentale în Ucraina "nu poate fi exclusă", a declarat luni preşedintele francez Emmanuel Macron, după ce a găzduit la Paris o conferinţă în care liderii europeni au...
Conferința de la Paris: Soldați occidentali pentru Ucraina?
Conferința de la Paris: Soldați occidentali pentru Ucraina?
Președintele francez nu exclude desfășurarea de soldați occidentali în Ucraina. Afirmațiile sale au declanșat controverse între aliați. Germania se opune categoric. Bernd Riegert...
#stanley tucci, #Bors, #Ucraina, #gatit, #refugiati, #Moldova , #stiri media