Elon Musk oferă noi sisteme Starlink pentru armata ucraineană

Sambata, 11 Iunie 2022, ora 23:15
3086 citiri
Elon Musk oferă noi sisteme Starlink pentru armata ucraineană
Noi sisteme Starlink au ajun sîn Ucraina

Forţele armate ale Ucrainei au primit noi sisteme de comunicaţii prin satelit Starlink de la fondatorul şi CEO-ul SpaceX, Elon Musk, transmite The Guardian.

Într-un tweet de sâmbătă, Ministerul ucrainean al Apărării a anunţat: "Multitaskerul Elon Musk reuşeşte nu doar să lucreze la pregătirile pentru misiunea pe Marte, ci şi să transmită Starlink serviciilor noastre de informaţii atât de necesare pentru misiunile lor speciale”.

Reprezentanţii armatei ucrainene au mai afirmat că ”apără libertatea pe Pământ pentru ca aceasta să poată fi stabilită şi pe Marte".

Serviciul de internet al miliardarului Elon Musk a devenit un colac de salvare pentru Ucraina în războiul cu Rusia, de la lovituri de artilerie la apeluri Zoom.

Trupele ucrainene care au rezistat în combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol au reușit să mențină legătura cu comandanții lor și chiar cu Zelenski – și să dea interviuri video în direct jurnaliştilor – pentru că aveau un sistem Starlink în fabrica asediată.

Starlink - și utilizarea de către Ucraina a rețelei de satelit, atât pentru militari, cât și pentru civili - a zădărnicit eforturile Rusiei de a separa țara est-europeană de lumea exterioară, oferind Kievului o victorie atât de necesară împotriva Moscovei într-un conflict care nu arată niciun semn de sfârșit.

#starlink, #donatie, #Ucraina, #armata, #Elon Musk , #Razboi Ucraina
Comentarii