Un diplomat din SUA avertizează: Două țări din Est terfelesc America, în văzul lumii

Joi, 11 Aprilie 2024, ora 02:30
25332 citiri
Un diplomat din SUA avertizează: Două țări din Est terfelesc America, în văzul lumii
Tara Sonenshine avertizează că două țări își bat joc de America FOTO: Wikipedia

Lumea trece prin schimbări profunde de strategie geopolitică odată cu războiul din Ucraina provocat de Vladimir Putin. Acum, Tara Sonenshine, un diplomat american avertizează cum două țări din Est ridiculizează America. Astfel, Rusia și China folosesc o propagandă intensă mincinoasă pe glob, prezentând Statele Unite în mod fals ca o țară a răului.

Propaganda este la fel de veche ca timpul. Dar astăzi are o nouă întorsătură rusească, chiar și republicanii din Camera Camerei se plâng de asta - sugerând că ar putea afecta partidul lor politic, potrivit The Hill.

Parlamentarul Michael McCaul (R-Texas) a avertizat săptămâna trecută că dezinformarea rusă a „infectat o bună parte din baza partidului meu” – un gând reluat de președintele Comitetului de Informații al Camerei, Mike Turner (R-Ohio), care a fost de acord că propaganda rusă a ajuns în Congresul SUA.

Cum stai departe de bolile de inimă: Trebuie să înlături un obicei dăunător zilnic, făcut în casă

Se pare că Moscova a folosit dezinformarea pentru a semăna disidență în Statele Unite cu privire la Ucraina, determinând apeluri din partea republicanilor proeminenți, cum ar fi fostul secretar de stat Mike Pompeo, de a finanța asistența Ucrainei într-un moment important în care legislația este în echilibru.

Cea mai recentă propagandă din Rusia este reacția lor la un atac terorist în afara Moscovei. În ciuda informațiilor potrivit cărora SUA au avertizat Rusia prin canalele de informații despre un atac terorist iminent înainte de izbucnirea violenței într-o sală de concert rusă care a ucis 143 de persoane pe 22 martie - și că ISIS și-a revendicat responsabilitatea pentru atac - dezinformarea continuă să circule asupra Rusiei. mass-media dând vina pe Ucraina și Occident pentru atac.

În apogeul Războiului Rece dintre SUA și Uniunea Sovietică, fiecare parte a desfășurat propagandă pentru a o ridiculiza pe cealaltă. Pe măsură ce relațiile dintre Washington și Moscova s-au îmbunătățit de-a lungul timpului, discreditarea fățișă a societăților altora a dispărut.

Rusia lovită de nebunia lui Putin: O monedă străină ”inundă” țara, urcând la un nou maximum

Dar odată cu sosirea lui Vladimir Putin în 2000, mașina de propagandă a Rusiei a intrat în viteză mare, în special odată cu sosirea rețelelor sociale, a algoritmilor, a boților și a altor instrumente care i-au permis Moscovei să dezlănțuie un „val de foc al minciunii” rusesc care vizează SUA și Europa, conform unui raport important din 2016 al organizației de cercetare RAND.

China a urmat acum exemplul Rusiei în materie de propagandă – mai ales când vine vorba de a prezenta America ca țara răului. În orice caz, Beijingul depășește Moscova în interesul său pentru afacerile americane și în domeniul său de propagandă de peste mări pe rețelele sociale, explică diplomatul.

La fel ca Rusia, China folosește roboți, algoritmi și motoare de căutare pentru a răspândi propagandă despre America și Europa, în timp ce cenzurează puternic orice critică la adresa propriului guvern.

Un colonel britanic avertizează despre mutarea lui Putin: Arme interzise aruncate în luptă, semnal de alarmă pentru NATO

Departamentul de Stat lucrează din greu pentru a crește gradul de conștientizare a propagandei ruse și chineze, cu un efort major din partea „Centrului de implicare globală” de a urmări minciunile și distorsiunile – în special în ceea ce privește politica americană.

Misiunea sa este „să direcționeze, să conducă, să sincronizeze, să integreze și să coordoneze eforturile guvernului federal al SUA de a recunoaște, înțelege, expune și contracara eforturile de propagandă și dezinformare de stat și non-statale străine menite să submineze sau să influențeze politicile, securitatea sau stabilitatea. a Statelor Unite”, arată Tara Sonenshine, fost subsecretar de Stat al SUA.

Quarterly Report - Editia 4

Statele Unite raportează cel de-al doilea caz de gripă aviară, transmis de la vaci la om. Specialiștii sunt îngrijoraţi de numărul tot mai mare de mamifere infectate
Statele Unite raportează cel de-al doilea caz de gripă aviară, transmis de la vaci la om. Specialiștii sunt îngrijoraţi de numărul tot mai mare de mamifere infectate
La mai puţin de două luni de la primul caz, o a doua persoană a fost infectată cu gripă aviară în Statele Unite, contaminarea sa având legătură cu o epidemie care s-a răspândit în...
Mai multe canale mass-media, interzise în UE. Acuzațiile Comisiei Europene
Mai multe canale mass-media, interzise în UE. Acuzațiile Comisiei Europene
Comisia Europeană a identificat riscuri „la adresa societăților democratice", așa că decizia mai multor state de a interzice mai trusturi de presă este salutară, a transmis executivul...
#statele unite, #propaganda Rusia, #propaganda Putin, #propaganda China, #Rusia Statele Unite, #tara sonenshine , #Statele Unite