Putin vrea să refacă Uniunea Sovietică. Cum reacționează Statele Unite la intențiile liderului de la Kremlin VIDEO

Luni, 10 Ianuarie 2022, ora 13:00
5518 citiri
Putin vrea să refacă Uniunea Sovietică. Cum reacționează Statele Unite la intențiile liderului de la Kremlin VIDEO
Secretarul de Stat Antony Blinken nu este de acord cu politica lui Putin FOTO: DW

Duminică seara, 9 ianuarie 2022, Antony Blinken, Secretarul de Stat american a dat un interviu la postul de televiziune CNN, în care a prezentat așteptările Washington-ului, în privința reuniunii cu Rusia de la Geneva din această săptămână. În plus, diplomatul a afirmat că dorința lui Putin de a reface Uniunea Sovietică ”este unul dintre obiectivele președintelui rus”, dar este ”inacceptabilă”.

Statele Unite sunt pregătite să asculte îngrijorările Moscovei, însă este greu de crezut că se vor înregistra progrese la discuțiile dintre SUA și Rusia, fără o detensionare a situației trupelor Kremlinului din apropierea graniței cu Ucraina, potrivit CNN.

”Este greu să vezi că faci progrese reale, într-o atmosferă de escaladare a situației, cu o armă în capul Ucrainei. Așa că, chiar dacă vom face progrese la negocieri, va trebuie să vedem o desescaladare, Rusia trebuie să se retragă de la amenințarea din prezent la adresa Ucrainei”, a declarat Blinken.

La Geneva au loc pe 10 ianuarie 2022, convorbiri între SUA și Rusia, discuții cu mize mari menite să evite un război, în contextul în care Moscova a masat aproximativ 100.000 de militari lângă granița cu Ucraina. Delegația americană va fi condusă de Wendy Sherman, Secretarul de Stat adjunct, iar cea rusă de către Serghei Riabkov, ministrul de Externe adjunct.

Un director de la NASA anunță o veste mare pentru omenire: Două planete din Sistemul Solar pot fi locuibile VIDEO

Revenind la interviul de la CNN, să spunem că realizatorul Jake Tapper l-a întrebat pe Blinken dacă este de acord cu afirmația fostului Secretar al Apărării, Leon Panetta, care a afirmat că ”Putin este motivat de dorința de a reface vechea Uniune Sovietică”.

Blinken a răspuns ferm: ”Cred că este corect. Cred că acesta este unul dintre obiectivele președintelui Putin, el vrea să-și exercite din nou influența asupra țărilor care făceau parte anterior din Uniunea Sovietică. Și așa cum am mai spus, acest lucru este inacceptabil.

Nu ne putem întoarce la o lume cu sfere de influență. Asta a fost o rețetă pentru instabilitate, pentru conflict, care a dus la războaie mondiale. Nu ne întoarcem la asta”.

SUA și Germania se unesc împotriva lui Putin: Întorsătură privind conducta Nord Stream 2 a Rusiei VIDEO

În legătura cu părerea diplomatului despre o eventuală invazie a Rusiei în Ucraina, el a spus: ”Nu pot să spun dacă este probabil sau nu. Vă pot spune un lucru: ne angajăm la dialog și diplomație pentru a vedea dacă putem rezolva aceste provocări în mod pașnic.

Acesta este de departe cursul preferat, cel mai responsabil curs. Dar, în egală măsură, suntem pregătiți să tratăm foarte hotărât cu Rusia, dacă alege confruntarea, dacă alege agresiunea”, conform site-ului oficial al guvernului american.

Oligarhii ruși își pierd averile la cel mai mic semn de neloialitate față de Putin. Procesele în care sunt vânați
Oligarhii ruși își pierd averile la cel mai mic semn de neloialitate față de Putin. Procesele în care sunt vânați
Oligarhii ruși, care au devenit magnați în anii 90 după privatizarea marilor întreprinderi de stat și s-au bucurat de protecția dictatorului Vladimir Putin înainte de invadarea Ucrainei,...
Vladimir Putin nu intenționează să se întâlnească cu familiile victimelor atentatului de Moscova şi nici nu a fost la faţa locului
Vladimir Putin nu intenționează să se întâlnească cu familiile victimelor atentatului de Moscova şi nici nu a fost la faţa locului
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu are vreo întâlnire cu familiile victimelor atacului de la Crocus City Hall, de la Moscova, soldat cu 143 de morţi, săptămâna trecută, revendicat de...
#statele unite, #Antony Blinken, #CNN, #Putin refacere imperiu rus, #Vladimir Putin, #Rusia Ucraina conflict , #Statele Unite