SUA prinse în capcană: Un aliat din Orientul Mijlociu face jocul Rusiei, abandonând America

Joi, 08 Iunie 2023, ora 00:55
5247 citiri
SUA prinse în capcană: Un aliat din Orientul Mijlociu face jocul Rusiei, abandonând America
Emiratele Arabe Unite face jocul Rusiei, abandonând America FOTO: Washington Times

Războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina acum peste 450 de zile a produs mari schimbări pe scena geopolitică a lumii, iar multe state au impus sancțiuni Rusiei. Însă au existat și excepții, astfel că un aliat al Statelor Unite din Orientul Mijlociu, Emiratele Arabe Unite a făcut jocul Moscovei în timpul conflictului, îndepărtându-se de America.

Experții consideră că Statele Unite nu trebuie să stea nepăsătoare și să ia atitudine în privința Emiratelor Arabe Unite, un vechi partener al Washingtonului, care și-a intensificat legăturile cu regimul lui Putin și nu a aderat la sancțiunile occidentale, potrivit Washington Times.

Deși mulți dintre aliații istorici ai Americii pretind că sunt în continuare prieteni, ei lucrează de fapt pentru a submina interesele SUA în regiunea Orientului Mijlociu, așa cum este cazul Emiratelor Arabe Unite.

Avertisment înspăimântător pentru omenire: O tehnologie avansată va ucide mulți oameni în 2 ani VIDEO

Emiratele, văzute cândva un aliat de încredere al Americii, acum adoptă politici care reflectă ostilitate față de Statele Unite, în regiune. Academicianul Matthew Hedges susține că Emiratele au lucrat cu americanii la apogeul ”războiului împotriva terorii”.

Dar acum, cu apariția Rusiei și Chinei, ca amenințări existențiale la adresa securității și intereselor americane din Orientul Mijlociu, EAU au început să facă jocurile Rusiei.

De fapt, acțiunile sale recente care facilitează o creștere masivă a influenței ruse și chineze în regiune obligă pe cineva să se întrebe dacă SUA ar trebui să continue să trateze Emiratele Arabe Unite ca pe un prieten și aliat.

Emiratele Arabe Unite oferă în mod activ acces comercial firmelor din Rusia, ajutând Moscova să eludeze sancțiunile occidentale. În plus, unele surse spun că EAU și Rusia au creat o alianță în domeniul Serviciilor de Informații, care să vizeze SUA și Marea Britanie.

Serviciile Secrete din SUA au dezvăluit numărul real al morților și pagubele Rusiei și Ucrainei din război

Parteneriatul în creștere al Emiratelor Arabe Unite cu Rusia reprezintă o amenințare imediată la adresa intereselor SUA în regiunea Orientului Mijlociu, a securității europene și a statului de drept internațional.

Rapoartele recente ale Consiliului Național de Informații din Statele Unite subliniază necesitatea critică de a reevalua relația SUA cu Emiratele Arabe Unite. Buna-credință generată la Washington față de Emiratele Arabe Unite în trecut a făcut loc unei ostilități emergente care necesită o reevaluare a faptului dacă Abu Dhabi mai poate fi tratat ca un partener prietenos.

Washingtonul nu poate sta cu mâinile în brațe în timp ce Emiratele Arabe Unite se îndreaptă spre China și Rusia. O America tăcută va fi văzută ca un factor favorizant, pe măsură ce regiunea va aluneca în mâini ostile. Acest lucru a început deja, deoarece și alte națiuni africane cedează în fața Moscovei și Beijingului.

Problemele financiare ale Rusiei se adâncesc. Băncile sunt mai atente la respectarea sancțiunilor
Problemele financiare ale Rusiei se adâncesc. Băncile sunt mai atente la respectarea sancțiunilor
Companiile petroliere din Rusia se confruntă cu întârzieri la plată de câteva luni, pentru ţiţeiul şi carburanţii livraţi, deoarece băncile din China, Turcia şi Emiratele Arabe Unite au...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#statele unite, #Emiratele Arabe, #Emiratele Arabe Unite, #rusia emiratele arabe, #afaceri Rusia, #SUA Emirate , #Statele Unite