Cum arată clădirea stației meteo de la Vârful Omu după 156 de ore de viscol. Fotografia care s-a viralizat pe internet FOTO

Marti, 24 Ianuarie 2023, ora 13:54
8203 citiri
Cum arată clădirea stației meteo de la Vârful Omu după 156 de ore de viscol. Fotografia care s-a viralizat pe internet FOTO
Stația Meteo din Bucegi, aflată la o altitudine de peste 2500 de metri FOTO muntii-bucegi.ro

Staţia meteo de la Vârful Omu, aşezarea din România locuită permanent aflată la cea mai mare altitudine, oferă un adevărat spectacol de gheață celor care se încumetă să urce în Bucegi până la 2500 de metri altitudine.

Clădirea în care se adăpostesc meteorologii a fost pur și simplu acoperită cu zăpadă înghețată după mai bine de 150 de ore de viscol năprasnic, când vântul a suflat cu mult peste 120 de km/h.

Luni dimineață, când vremea s-a mai potolit, cabana meteorologilor era de un alb imaculat, ”izolată” cu un stat consistent de gheață. Meteorologii de serviciu au explicat că au fost nevoiți să iasă din clădire folosind ranga.

O fotografie care surprinde cabana îmbrăcată de-a dreptul în zăpadă a fost postată de meteorologul Radu Manta pe pagina de Facebook, imaginea devenind virală pe internet.

Ninsoarea viscolită a creat troiene înalte și de 3,4 metri, în timp ce la cota 2000 abia dacă a nins cât să acopere decent pârtiile de schi.

Noul strat de zăpadă creează însă probleme turiștilor și salvamontiștilor. Este alertă de risc mare de avalanșă în Bucegi pentru că zăpada proaspătă și prăfoasă s-a așternut peste stratul vechi de zăpadă înghețată.

Salvatorii montani avertizează turiștii să nu se abată de pe pârtiile amenajate pentru o tură de schi off piste, zăpada fiind instabilă pe văi.

A fost emisă o atenționare de risc major de producere a avalanșelor în afara pârtiilor amenajate (off-piste) pentru mâine, 23.01.2022, pe domeniul schiabil Sinaia. Conform atenționării primite pe o scară de la 1 la 5, riscul este de 4, este mesajul autorităților.

#statia meteo Omu, #meteo, #viscol, #meteorolog, #bucegi, #zapada viscolita, #viralizat , #partie schi