Dialogurile Ziare.com: Asigurarea locuinței, primul scut în calea dezastrelor naturale

Statuie a lui Iuliu Maniu, dată jos de pe soclu cu excavatorul la Cluj-Napoca. Se cer explicații la primărie VIDEO

Autor: N.G.
Sambata, 28 Ianuarie 2023, ora 18:58
14751 citiri
Statuie a lui Iuliu Maniu, dată jos de pe soclu cu excavatorul la Cluj-Napoca. Se cer explicații la primărie VIDEO
Statuia a fost pusă la pământ FOTO Fundația ”Corneliu Coposu”

Fundația ”Corneliu Coposu” protestează față de modul în care autoritățile din Cluj-Napoca au ales să gestioneze modernizarea zonei în care se află o statuie a lui Iuliu Maniu. Monumentul a fost dat jos cu excavatorul.

Am aflat cu stupoare că statuia făuritorului de țară, Iuliu Maniu, de la Cluj-Napoca, a fost dată jos cu excavatorul pentru lucrări în zona respectivă, despre care Primăria Cluj-Napoca nu a dat până la această oră nici o explicație.

Iuliu Maniu este un exemplu și un model pentru toți cei care pun pe primul plan principiile și valorile adevărate pe care a fost clădită această țară și această națiune. În anul în care se împlinesc 150 de ani de la naștere și 70 de ani de la moarte, a împieta asupra memoriei lui Iuliu Manie este cu adevărat un gest reprobabil”, au ransmis reprezentanții Fundației ”Corneliu Coposu”.

Potrivit acestora, ”ignoranța și lipsa de educație morală este la fel de gravă ca și tortura în sine, de aceea, în numele memoriei, al responsabilității față de istoria noastră și al datoriei față de generațiile următoare cerem administrației locale din Cluj-Napoca să dea explicații și să dispună cât mai repede posibil repunerea la loc a monumentului din strada Baba Novac”.

#statuei, #Iuliu Maniu, #Cluj Napoca , #stiri Corneliu Coposu