Anchetă privind șoferii STB care nu pornesc aerul condiționat. Primarul Capitalei: ”Am mers de la Unirii la Chirigiu”

Luni, 10 Iulie 2023, ora 13:08
12205 citiri
Anchetă privind șoferii STB care nu pornesc aerul condiționat. Primarul Capitalei: ”Am mers de la Unirii la Chirigiu”
Tramvai în București FOTO Facebook/ STB

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat luni că a mers duminică seară cu tramvaiul 32 de la Piaţa Unirii la Chirigiu şi nu era aer condiţionat. El a precizat că a vorbit cu directorul STB şi s-a declanşat o anchetă internă privind cazurile în care şoferii STB nu dau drumul la aer condiţionat. Nicuşor Dan a mai arătat că sunt două probleme, prima fiind că au mai multe vehicule fără instalaţie de aer condiţionat, iar pe partea de tramvaie a fost un experiment, s-au montat mai multe instalaţii de aer condiţionat şi unul sau două au luat foc.

”Am fost aseară, am mers cu tramvaiul 32 de la Piaţa Unirii la Chirigiu, nu era aer condiţionat. Era un tramvai care nici nu avea instalaţie de aer condiţionat”, a spus primarul Capitalei, întrebat când a circulat ultiam oară cu mijloacele de transport în comun din Capitală, unde în multe cazuri şoferii nu dau drumul la aerul condiţionat.

Primarul Capitalei a afirmat că se confruntă cu două probleme, prima fiind cî au mai multe vehicule fără instalaţie de aer condiţionat. ”Asta se va rezolva pe autobuze, troleibuze, în momentul în care vor veni cele 100 de troleibuze Solaris şi cele 100 de autobuze electrice”, a spus primarul Nicuşor Dan.

El a menţionat că pe partea de tramvaie e dificil. ”A fost un experiment, s-a montat pe 30 de tramvaie instalaţie de aer condiţionat şi unul sau două au luat foc, deci nu a fost soluţia cea mai potrivită şi este şi foarte costisitoare”, a explicat edilul, arătând că soluţia este accelerarea achiziţiei de tramvaie noi.

”Am avut discuţii cu mai mulţi finanţatori, sunt şi bani europeni, o să iasă ghidurile în această toamnă, sunt relativ optimist, bani europeni şi pentru că suntem exceptaţi de la plafon putem să compensăm cu împrumuturi”, a spus Nicuşor Dan.

Despre cazurile în care şoferii nu dau drumul la aerul condiţionat, Nicuşor Dan a spus că a vorbit cu directorul STB şi s-a declanşat o anchetă internă.

”Este posibil ca, din anumite motive, aerul condiţionat să fie în stare de funcţionare şi el să nu fie pornit. În niciun caz nu este voinţa mea, a politicului, sau a directorului STB, să facă această economie”, a explicat primarul.

Despre bănuiala că şoferii STB ar lua din combustibil, primarul Capitalei a spus: ”Această bănuială a existat de acum 80 de ani, de când a început să funcţioneze societatea de transport public. Este o anchetă internă şi o să vă comunicăm rezultatele”, a mai spus Dan.

Eveniment Quarterly Report

Autobuze electrice pe străzile din București. Nicușor Dan anunță liniile pe care vor circula: ”Începând de mâine”
Autobuze electrice pe străzile din București. Nicușor Dan anunță liniile pe care vor circula: ”Începând de mâine”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că 20 de autobuze electrice care au făcut testul de anduranţă vor ieşi pe traseu de mâine, iar linile 330 şi 335 vor avea autobuze electrice....
Nicușor Dan vrea să fie susținut și la alegerile din 2024: ”E o singură regulă în politică, faci ce îți spune electoratul”
Nicușor Dan vrea să fie susținut și la alegerile din 2024: ”E o singură regulă în politică, faci ce îți spune electoratul”
Nicușor Dan, primarul Capitalei, a recunoscut că dorește să fie susținut din nou de PNL la alegerile locale din 2024, dezvăluind și motivul pentru care crede că e realizabil. Întrebat...
#STB, #aer conditionat, #NIcusor Dan , #stiri Nicusor Dan