O femeie l-a implorat plângând pe șoferul autobuzului STB blocat în trafic s-o lase să coboare: "I s-a făcut foarte rău de la căldură"

Duminica, 03 Iulie 2022, ora 14:39
104486 citiri
O femeie l-a implorat plângând pe șoferul autobuzului STB blocat în trafic s-o lase să coboare: "I s-a făcut foarte rău de la căldură"
Autobuz STB în trafic FOTO Facebook/ Primăria Municipiului Bucureşti

În timp ce meteorologii anunță de câteva săptămâni temperaturi greu de suportat, în mijloacele de transport în comun din Capitală, bucureștenii circulă în condiții greu de descris.

În multe dintre acestea aerul condiționat fie nu funcționează, fie nu este pornit. Mai este și cazul mijloacelor de transport care nu sunt dotate cu astfel de instalații.

Pe pagina dedicată reclamațiilor STB, dar și pe cea a Societății de Transport Public București, este plin de sesizări pline de revoltă ale călătorilor, la care nu primesc nicio soluție, dar nici măcar un răspuns.

"Mulțumesc frumos pentru încă o zi de chin în saună, încă o zi de umilință."

"Ce bine e în troleu! Zici că-i Apocalipsa".

"Am "plăcerea" de a circula cu 141 la această oră între Orășelul Copiilor și Grand Arena.

Autobuz cu instalația de aer condiționat defectă. Așa scrie pe un afiș la șofer.

De ce circulă aceste mașini la aceste ore când sunt 35 de grade? De ce nu băgați aceste mașini cu aer defect pe liniile de noapte când nu este necesar aerul condiționat?"

"Mă întreb prețul abonamentului oare ce reprezintă? Condițiile de călătorie a câtă parte din abonament este? Astăzi pe linia 141 pe sensul de mers spre IMGB, unei doamne îi era foarte rău de la căldură, l-a rugat pe dl șofer să-i deschidă ușa să coboare (autobuzul staționa la mult cunoscuta coadă care se formează în față la Grand Arena). A început să plângă doamna și să-l roage să deschidă, dar omul se pare că nu avea mama și nici tată, să mai vorbim de aer condiționat nici nu mai are rost, că mașina săraca era de pe timpuri străvechi."

"Jale mare cu aerul condiționat din mijloacele de transport STB! Vă bateți joc de oameni."

"Oameni buni nu mai validați cardurile de călătorie pentru că nu merită să validezi, pentru că nu se dă drumul la aer condiționat decât la șoferi."

"Te coci când mergi cu tramvaiul 32. Nu este posibil așa ceva. Pe căldurile astea să nu ai condiții să mergi cu mijloacele de transportat. Aerul condiționat nu merge? Nu înțeleg de ce ne țin să mergem în condițiile astea. Nu se iau măsuri?"

"Vă aștept la o plimbare la 40 grade în 41."

"Porniți aerul condiționat în autobuze că OMORÂȚi OAMENI!! Criminalilor! Autobuzele voastre sunt sicrie pe roți pe vremea asta, și asta doar pentru că șoferii voștri supraplătiți să tragă și ei un kil de motorină! Ce fel de oameni sunteți?! Nu aveți părinți, bunici, copii?"

90% dintre tramvaiele care circulă în București și aproape 40% dintre troleibuze nu au aer condiționat

90% dintre tramvaiele care circulă în București și aproape 40% dintre troleibuze nu au aer condiționat, potrivit datelor furnizate de STB la solicitarea HotNews.ro.

Toate autobuzele care ies pe traseu sunt dotate însă cu această facilitate. STB nu a răspuns clar dacă în toate funcționează aerul condiționat.

”Parcul activ (ce iese pe traseu plus rezervele) cuprinde un număr de 500 de autobuze Mercedes tip Euro 4, 400 de autobuze marca Otokar și 130 de autobuze Mercedes Hybrid, toate prevăzute din fabricație cu instalație de aer condiționat”, a transmis STB.

Societatea mai are și 500 de autobuze Mercedes Euro 3, dintre care doar 150 au aer condiționat, dar acestea sunt scoase pe traseu doar în cazuri speciale, când apare o defecțiune la autobuzele din parcul circulant.

Doar 25 de tramvaie au aer condiționat, din 267 cât are societatea. La troleibuze, situația este ceva mai bună, având aer condiționat 95 din 151.

Reprezentanții companiei de transport spun că toate mijloacele de transport care vor fi cumpărate de municipalitate vor avea aer condiționat.

România se topește: canicula lovește în toată țară. În ce regiuni se vor înregistra cele mai mari temperaturi
România se topește: canicula lovește în toată țară. În ce regiuni se vor înregistra cele mai mari temperaturi
Meteorologii anunţă caniculă în întreaga ţară, pe parcursul zilei de miercuri, în municipiul Bucureşti şi 16 judeţe fiind cod portocaliu. Maximele se vor situa între 33 şi 37 de grade...
Alertă! De ce este periculos să ții apa în sticle din plastic pe caniculă
Alertă! De ce este periculos să ții apa în sticle din plastic pe caniculă
Specialiștii avertizează asupra unui mare pericol pe caniculă! Apa nu trebuie ținută în recipiente din plastic la temperaturi foarte mari. Acestea emană o substanță periculoasă pentru...
#STB, #canicula, #autobuze, #troleibuze, #aer conditionat, #calatori, #Bucuresti , #STB
  1. Eșecul lui Iohannis la șefia NATO: Cine răspunde?
  2. Unde vor staționa avioanele de luptă F-16 transferate din SUA în Ucraina. Anunțul făcut de consilierul lui Biden
  3. Amendă penală record în România. Cum a ajuns un șofer să plătească 100.000 de lei
  4. Zeci de mii de moldoveni vor să devină cetățeni români. „Mirajul Europei e mai mare decât frica de ruși”
  5. Nicușor Dan explică prioritatea investițiilor în modernizarea sistemului de termoficare: ”Așa arată conductele vechi de 30 de ani” VIDEO
  6. Colectare selectivă sau reciclare. Asemănări și diferențe
  7. UPDATE Deținutul evadat de la Penitenciarul Poarta Albă a fost prins. Unde l-au găsit polițiștii
  8. Kievul, aproape de un Acord de Securitate cu Uniunea Europeană. Când se vor semna actele
  9. Mesajul unui moldovean întors acasă după 5 ani în Germania a devenit viral. "Mulțumesc pentru stres și depresie" VIDEO
  10. Vești bune pentru pensionari. Ce se întâmplă dacă din recalcularea pensiilor rezultă un venit mai mic