Conturile steam nu pot fi lăsate moștenire: O dilemă digitală

Miercuri, 29 Mai 2024, ora 23:41
3466 citiri
Conturile steam nu pot fi lăsate moștenire: O dilemă digitală
FOTO: Steam

Steam, cea mai populară platformă de gaming pe PC, cu peste 132 de milioane de utilizatori activi lunar, a confirmat recent că utilizatorii nu își pot lăsa moștenire colecția de jocuri prin testament. Potrivit echipei de suport Steam, conturile și jocurile sunt netransferabile, ceea ce înseamnă că utilizatorii nu pot oferi acces la contul lor în caz de deces.

Comunitatea de gameri și-a exprimat frustrarea față de această politică, întrebându-se dacă există soluții alternative. Unii sugerează simpla partajare a credențialelor de conectare cu cei dragi ca o posibilă soluție. Totuși, această metodă ar putea fi doar o soluție pe termen scurt. Activitatea continuă a contului dincolo de durata de viață tipică ar putea declanșa investigații din partea Steam, ceea ce ar putea duce la închiderea contului conform termenilor și condițiilor companiei.

Problema achizițiilor digitale

Această problemă reflectă o dificultate mai largă legată de achizițiile digitale. Preocupări similare au fost exprimate acum mai bine de un deceniu, când actorul Bruce Willis a descoperit că nu poate lăsa moștenire colecția sa de muzică de pe iTunes fiicelor sale. Conținutul digital, adesea legat de politici restrictive, pune obstacole în calea moștenirilor și a transferului de proprietate.

În lumina acestor probleme, Valve a început testarea beta pentru o nouă funcție numită „Steam Families”, care permite utilizatorilor să partajeze jocuri cu prietenii și familia. Această funcție este așteptată să înlocuiască Steam Family Sharing și Steam Family View, odată ce va fi complet implementată. Ea oferă opțiuni de partajare mai flexibile în cadrul ecosistemului Steam, deși nu abordează problema transferabilității contului după deces.

Țara din NATO care cheltuie cel mai puțin din PIB pe apărare. Și România se situează sub media recomandată
Țara din NATO care cheltuie cel mai puțin din PIB pe apărare. Și România se situează sub media recomandată
Spania se află pe ultimul loc în ceea ce privește cheltuielile pentru apărare în raport cu produsul intern brut (PIB) al celor 32 de membri ai NATO, potrivit 20minutos.es. Informația a fost...
Declin puternic pentru economia și corporațiile europene, în ultimii 20 de ani! Viitorul nu oferă motive de optimism
Declin puternic pentru economia și corporațiile europene, în ultimii 20 de ani! Viitorul nu oferă motive de optimism
Economia europeană a pierdut puternic teren în competiția cu celelalte mari puteri economice ale lumii, în ultimii 20 de ani. Nu doar PIB-ul realizat de țările europene s-a redus drastic,...
#Steam Valve jocuri video, #gaming, #jocuri video , #aplicatii
  1. Țara din NATO care cheltuie cel mai puțin din PIB pe apărare. Și România se situează sub media recomandată
  2. Declin puternic pentru economia și corporațiile europene, în ultimii 20 de ani! Viitorul nu oferă motive de optimism
  3. Un nou mod de a urmări știrile! Yahoo News lansează o aplicație inovatoare, alimentată de inteligența artificială
  4. Ce efecte are campania de returnare a ambalajelor: În 6 luni s-au colectat 29.000 de tone de materiale reciclabile
  5. Profit record al BNR în 2023. Banca Națională justifică veniturile ridicate prin deciziile controversate luate de coaliția de guvernare în ultimul an
  6. Întârzieri flagrante pe Centura Bucureștiului. Pro Infrastructura: „V-am zis același lucru de fiecare dată și repetăm: imposibil august sau septembrie”
  7. Cele trei modele de autoturisme SUV care trebuie evitate atunci când sunt vândute second hand
  8. Când începe preavizul în cazul în care ești concediat. Decizie importantă pentru angajați
  9. Valentin Bârgău (Restart Energy) la Quarterly Report: ”Dorim să ne alăturăm pe piața principală. IPO-ul este în pregătire”
  10. Cadou pentru șoferi. Taxa care a fost suspendată pe 20 iunie