Un judecator de la TAS dezvaluie ce risca Steaua in razboiul cu echipa nationala

Marti, 26 Ianuarie 2016, ora 12:20
4434 citiri
Un judecator de la TAS dezvaluie ce risca Steaua in razboiul cu echipa nationala

Steaua se afla in conflict deschis cu echipa nationala dupa ce campioana nu le-a permis celor sase jucatori convocati de Anghel Iordanescu sa se alature lotului primei reprezentative pentru cantonamentul din Antalya.

In aceste conditii, "Generalul" a solicitat FRF sa sanctioneze aspru formatia "ros-albastra", insa acest lucru este dificil de pus in practica.

Singurul roman care judeca la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, Cristian Jura, este de parere ca Steaua nu poate fi sanctionata asa cum isi doreste Iordanescu.

"Avand in vedere ca nu este data oficiala FIFA, jucatorii nu pot fi suspendati pentru ca au refuzat convocarea la echipa nationala. Nerespectarea unei decizii a Comitetului Executiv poate aduce o suspendare pentru un oficial al Stelei, in functie de reglementarile interne, dar jucatorii nu pot fi pedepsiti. Poate fi o suspendare de pana la doi ani pentru un oficial al Stelei", a explicat Jura pentru Fanatik.

Exclusiv Fotbalistii Stelei risca o suspendare drastica dupa boicotul nationalei

Avocatul Catalin Ciubota, specialist in litigii sportive, sustine ca, dimpotriva, cei sase jucatori si antrenorul Stelei risca sa fie suspendati.

"Neprezentarea la actiunile echipei nationale poate atrage masuri disciplinare impotriva jucatorilor. Acum este o problema cu calendarul pentru ca regulamentul disciplinar nu face distinctie intre o actiune oficiala sau un cantonament de acest gen. In masura in care sunt intrunite conditiile necesare sanctiunii, se poate ajunge aici, iar Comisia de Disciplina se poate autosesiza. Conform articolului 69 din Regulamentul Disciplinar, suspendarea poate fi de la 4 la 8 etape", a declarat Catalin Ciubota pentru Ziare.com.

Opinie juridica: Cine are dreptate in conflictul dintre Steaua si echipa nationala

Anghel Iordanescu a convocat sase jucatori de la Steaua pentru stagiul de pregatire al echipei nationale din Antalya, insa partile nu au ajuns la un acord in privinta momentului prezentarii la lot, iar fotbalistii au ramas sub comanda lui Reghecampf.

Citeste si:
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că 80 la sută dintre pensionarii români au o pensie de până în 2.000 de lei şi că pensia minimă va ajunge de la 1 ianuarie 2022 la 1.000 de...
Streinu-Cercel, despre noua variantă de coronavirus: ”Românii se comportă ca şi cum şi-ar dori să se infecteze”
Streinu-Cercel, despre noua variantă de coronavirus: ”Românii se comportă ca şi cum şi-ar dori să se infecteze”
Președintele Comisiei pentru Sănătate din Senat, Adrian Streinu-Cercel, a făcut duminică, 5 decembrie, un apel la populație să respecte măsurile de bază pentru a preveni răspândirea...