Cavalerii apocalipsei steliste

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 23 Octombrie 2013, ora 22:41
4468 citiri
Cavalerii apocalipsei steliste

Rezultatele sub asteptari ale Stelei in Champions League nu sunt intamplatoare. Ele au fost prevestite de doi oameni importanti in angrenajul echipei, cei care au oferit, fara sa vrea, indicii clare cu privire la caderea evidenta a campioanei in competitiile europene.

Managerul Mihai Stoica si antrenorul Laurentiu Reghecampf sunt cei doi veritabili "cavaleri ai Apocalipsei" steliste din acest sezon.

Ca Steaua va deveni campioana a Romaniei se stia destul de bine inca de la jumatatea sezonului trecut, "ros-albastrii" avand un avans important si, mai ales, un joc dezarmant pentru adversarii din tara.

Tot de prin iarna cei doi si-au "intrat in mana", incepand sa ofere presei sau rivalilor primele declaratii arogante. Pornirile lor au fost insa mult temperate de Gigi Becali. Nu pentru ca latifundiarul si-ar fi dorit liniste si profesionalism la echipa, ci pentru ca el insusi era mult prea nerabdator sa se laude.

Arestarea lui Becali i-a lasat pe Meme si Reghe cumva stapani peste club. Sigur, nu controlau si nu controleaza nici acum nimic esential la Steaua, insa aveau si au in continuare libertate deplina la capitolul luarilor de pozitii, astfel ca au putut crea destul de usor iluzia stapanirii clubului din bulevardul Ghencea.

In vara, dupa incarcerarea finantatorului, semnele dezastrului ce urma s-au inmultit.

In primul rand, Laurentiu Reghecampf a suferit o transformare radicala. Din antrenorul tanar, competent, care a uimit intreg fotbalul romanesc cu metodele moderne si eficiente de pregatire, el a devenit un om interesat mai mult de propria imagine si mai putin propria echipa.

Apoi, desi Steaua a pierdut cei mai buni jucatori din sezonul trecut iar incercarile de peticire a acestor goluri s-au dovedit, in mare parte, nereusite, cei doi "cavaleri" au proclamat in fata "poporului" stelist ca echipa s-a intarit si ca va avea o evolutie mult mai buna in noul an competitional.

Practic, Meme Stoica si Laurentiu Reghecampf au marit artificial si deloc inspirat orizontul de asteptare al microbistului roman, declaratiile ulterioare despre calificarea in optimile Champions League si dominarea unei grupe cu Chelsea, Schalke si Basel nefacand altceva decat sa mareasca presiunea.

In fine, cand in sfarsit si-au dat seama ca Steaua este mai slaba si ca nu se pune problema ca echipa sa fie competitiva in Europa, au inceput scandalurile.

Laurentiu Reghecampf, secondat de managerul Stoica, au creat si au intretinut dispute cu mai toata lumea buna (sau rea) din fotbalul romanesc, intr-o incercare aproape disperata de a distrage atentia de la rezultatele din Liga Campionilor. Cand nici asta n-a mai mers, cei doi au decretat silenzio stampa, urmand circul penibil al jucatorilor care refuzau sa vorbeasca la conferintele de presa obligatorii.

In al doisprezecelea ceas se incearca deturnarea atentiei prin scoaterea in evidenta a rezultatelor, foarte bune de altfel, din intrecerile interne.

Problema este ca, in Romania, Steaua este cu adevarat "chiorul din tara orbilor". O echipa bine pregatita fizic face fata fara probleme in Liga 1, lucru dovedit in prima parte a acestui sezon de Ceahlaul Piatra Neamt, Concordia Chiajna sau chiar FC Botosani. Daca in aceasta echipa mai ai trei-patru individualitati capabile sa rupa echilibrul in anumite momente, atunci defilezi.

Asta se intampla cu Steaua si, intr-o mai mica masura, cu Petrolul si Astra.

Dar a fi cel mai bun intr-un campionat schiop nu inseamna nimic in Champions League, acolo unde nivelul fizic este macar apropiat, daca nu sensibil mai bun pentru adversari. Iar cand antrenorul este mai putin preocupat de tactica si mai interesat de conflictul sotiei cu anumiti jurnalisti ajungem la scoruri ca cele din partidele cu Schalke si Chelsea.

In momentul de fata este greu de spus daca Steaua poate fi revitalizata sau daca cineva isi doreste cu adevarat lucrul asta. Pentru ca revitalizarea echipei este sinonima cu investirea unei mari sume de bani, urmand a pregati de acum campania din campionatul urmator.

Steaua, prin cei doi oameni care dau tonul, este mai interesata sa mascheze esecul usturator din cupele europene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Steaua rezultate Champions League, #Meme Stoica Reghecampf Steaua, #Steaua Liga Campionilor , #Champions League
Comentarii