Englezii lauda echipa de aur a Stelei: "Era temuta in toata Europa"

Marti, 01 Octombrie 2013, ora 14:22
2918 citiri
Englezii lauda echipa de aur a Stelei: "Era temuta in toata Europa"

Daca managerul general al Stelei se razboieste cu fostele glorii ale clubului, jurnalistii englezi ii ridica in slavi pe jucatorii care au devenit campioni ai Europei in 1986 si care au fost aproape de a repeta performanta trei ani mai tarziu.

Disputa dintre Steaua si Chelsea, din Champions League, le-a dat ocazia ziaristilor din "Insula" sa readuca in actualitate perioada de glorie a fotbalului romanesc din a doua jumatate a anilor '80.

Astfel, din prezentarea campioanei Romaniei nu putea sa lipseasca evocarea momentului "Sevilla '86".

"Un drum pe terenul Stelei Bucuresti, ca cel pe care Chelsea il experimenteaza acum, le dadea o multime de emotii vizitatorilor. Dar nu numai din cauza hotelurilor spartane si a mancarii ce nu putea fi consumata din spatele Cortinei de Fier. Sa supravietuiesti acestor privatiuni era usor, insa apoi venea meciul cu Steaua, o forta de temut in Europa.

Clubul Armatei romane a castigat Cupa Campionilor Europeni in 1986, invingand Barcelona lui Terry Venables la penaltiuri si a fost aproape de a repeta experienta in 1989, cand s-a lovit de Milanul lui Gullit in finala", noteaza cei de la The Independent.

Jurnalistii britanici explica apoi de ce fotbalul din estul Europei a cunoscut un declin accentuat dupa caderea Cortinei de Fier, in 1989.

"Exodul talentelor, stoparea sprijinului statului si resursele anemice au adus sfarsit unei ere."

Desi Steaua nu mai este numele mare de pe vremuri, Mourinho este avertizat, britanicii sustinand ca putem asista la o surpriza marti seara.

"Jose Mourinho trebuie sa fie atent pentru ca o echipa ca Steaua poate sa realizeze oricand surpriza si sa castige, insa zilele cand ros-albastrii erau o formatie de temut au trecut."

Avancronica partidei Steaua - Chelsea

Intalnirea dintre Steaua si Chelsea se disputa marti seara, pe National Arena din Bucuresti.

Meciul incepe la ora 21.45 si este transmis in direct pe site-ul Ziare.com.

M.D.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Steaua presa engleza, #Steaua Chelsea Champions League, #Steaua Chelsea in direct, #Steaua echipa 1986 , #Champions League
Comentarii
Poza viorelratiu
viorelratiu
rank 5
Poza Campeono
Campeono
rank 5
Pai MM se cearta si cu el cind se uita in oglinda...