Seful CNCD minte! "Nu a existat rasism la Steaua-Copenhaga"

Miercuri, 10 Octombrie 2012, ora 10:38
2865 citiri
Seful CNCD minte! "Nu a existat rasism la Steaua-Copenhaga"

Presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, Csaba Asztalos, a mintit atunci cand a anuntat public ca UEFA a fost sesizata cu privire la anumite manifestari rasiste ale fanilor si oficialilor Stelei dupa meciul cu FC Copenhaga, din Europa League.

Seful CNCD sustinea ca forul continental si-a trimis mai multi reprezentanti pentru a monitoriza strict aceasta problema, dupa ce, la derbiul cu Rapid, au fost afisate si scandate mai multe mesaje cu conotatii rasiste.

Numai ca, surpriza, observatorul UEFA sustine ca nu stie nimic despre o asemenea sesizare. Mai mult, el spune ca niciunul dintre delegatii forului continental nu a observat vreo manifestare de acest gen!

"Sa o luam cu inceputul: nu-l cunosc si nu am vorbit niciodata cu domnul Asztalos, nu stiu de unde ar avea Domnia Sa asemenea informatii. Doi, raportul meu catre UEFA e unul secret! Nu e trimis pe mail, exista o linie directa prin care eu am comunicat direct oamenilor de la forul continental. Va spun clar, cat se poate de clar: la meciul dintre Steaua si FC Copenhaga nu a fost vorba de nici un comportament rasist! Nici al spectatorilor, nici al jucatorilor sau al oficialilor", a explicat observatorul UEFA, Marton Esterhazy, pentru gsp.ro.

Presedintele CNCD a recidivat, sustinand ca nu de la observatorul Esterhazy a aflat despre sesizarea UEFA, ci de la ceilalti delegati.

"Dupa meciul cu FC Copenhaga, unul dintre observatorii trimisi, nu Esterhazy din Ungaria!, a facut o plangere la UEFA in legatura cu cu posibilele manifestari rasiste la finalul acestui meci. Dar UEFA a avut si alti oficiali care au monitorizat expres pe probleme de rasism si discriminare meciul Steaua - Copenhaga", a explicat Csaba Asztalos pentru DolceSport.

Observatorul UEFA ii da, insa, din nou peste nas, dezvaluind ca a discutat personal cu toti delegatii forului continental la respectiva partida si niciunul nu a adus in discutie posibile manifestari rasiste.

"Am vorbit cu arbitrii, cu observatorul lor, cu alti angajati ai UEFA prezenti la meci si nu a fost vorba despre nimic rasist. Totul a fost foarte bine organizat, a fost un meci perfect din punctul meu de vedere.

Repet, de la sosirea mea in Romania, in ziua de miercuri, si pana joi noapte, dupa meci, nu am vazut un gest rasist! Ma refer la toata perioada, deci si pe teren, dar si in afara lui sau la vestiare. Toata lumea stie opinia UEFA in privinta rasismului, daca ar fi existat cel mai mic lucru de acest fel, cu siguranta i-as fi sesizat pe mai-marii oficiali de la forul pentru care lucrez", a mai spus observatorul UEFA.

Asadar, delegatul forului continental sustine cat se poate de hotarat ca nu au existat gesturi rasiste la Steaua - Copenhaga, in timp ce seful unui organism subordonat Guvernului Romaniei anunta, "pe surse", contrariul.

Demn de remarcat este si faptul ca acelasi presedinte al CNCD considera ca fluturarea drapelului national pe un stadion din Romania, dupa meciul a doua echipe din Romania, in fata fanilor din Romania, este un gest discriminator.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#rasism Steaua Copenhaga, #Steaua Copenhaga Europa League, #Steaua acuzata rasism, #CNCD rasism Steaua , #Europa League