Steaua, laudata de danezi

Vineri, 31 August 2012, ora 19:42
1937 citiri
Steaua, laudata de danezi

Antrenorul FC Copenhaga, Ariel Jacobs, a declarat vineri, dupa tragerea la sorti a grupelor Ligii Europa, ca fotbalul romanesc este bazat pe tehnica si agresivitate, iar Steaua va fi un adversar puternic pentru toata lumea in grupa E.

"Intalnim trei echipe puternice, din campionate competitive. Stuttgart este favorita grupei, dar cred ca va fi o lupta stransa si pot aparea surprize. Nu vad o echipa care sa castige mult mai multe puncte decat celelalte, cred ca formatiile care vor castiga cele mai multe meciuri pe teren propriu vor merge mai departe. Stuttgart nu era cea mai tare echipa din urna 1, comparativ cu Inter Milano sau Liverpool, dar este un club de traditie, care provine din unul dintre cele mai puternice ligi din lume.

Experienta mea legata de fotbalul romanesc este aceea unui stil tehnic combinat cu agresivitate, lucru care face din Steaua un adversar impotriva caruia e greu sa joci. Cred ca va fi un adversar puternic pentru toata lumea. Molde e probabil cea mai tare echipa din fotbalul norvegian in acest moment, a obtinut o calificare impresionanta cu Heerenveen", a spus Jacobs, citat de site-ul oficial al gruparii daneze.

Capitanul Lars Jacobsen a precizat ca meciurile cu Stuttgart, Steaua si Molde reprezinta o provocare pentru FC Copenhaga. "Este un test pentru noi, ne va arata cum stam in Europa", a spus el in timp ce mijlocasul Martin Vingaard crede ca Stuttgart are prima sansa, iar in rest lupta este deschisa.

Fundasul Kris Stadsgaard a mentionat ca echipa sa are sanse bune de calificare din grupa E si ambitiile ramaneau neschimbate, calificarea in primavara europeana, indiferent ce adversari ar fi intalnit.

Pe de alta parte, antrenorul FK Molde, Ole Gunnar Solskjaer, a declarat ca este satisfacut de tragerea la sorti a grupelor Ligii Europa si ca echipa sa poate ajunge in primavara europeana, precizand ca nu detine in acest moment suficiente informatii despre Steaua Bucuresti.

"Sunt foarte multumit de tragere. Ne vom testa puterile cu FC Copenhaga in duelul Scandinaviei, cu Stuttgart am mai jucat acum cativa ani si cunoastem forta echipei germane, iar despre Steaua nu stiu inca foarte multe lucruri. Am increderea ca ne putem califica din aceasta grupa. Sper, de asemenea, ca publicul nostru va fi la inaltimea competitiei, avem nevoie de un stadion plin la meciurile de pe teren propriu, care vor fi decisive", a spus Solskjaer, citat de publicatia norvegiana Romsdals Budstikke din Molde.

Solskjaer nu a putut urmari tragerea la sorti deoarece se afla in avion, dar a aflat componenta grupei de la capitanul aeronavei, pe care l-a rugat sa-l tina la curent.

Echipa Steaua face parte din Grupa E a Ligii Europa, alaturi de echipele VfB Stuttgart (Germania), FC Copenhaga (Danemarca) si Molde (Norvegia), s-a stabilit in urma tragerii la sorti care a avut loc, vineri, la Monaco.

Echipa antrenata de Laurentiu Reghecampf a fost in urna a treia valorica la tragerea la sorti.

Datele la care se vor juca meciurile din grupele Ligii Europa sunt urmatoarele: 20 septembrie (prima etapa), 4 octombrie (etapa a II-a), 25 octombrie (etapa a III-a), 8 noiembrie (etapa a IV-a), 22 noiembrie (etapa a V-a) si 6 decembrie (etapa a VI-a).

Finala Ligii Europa se va juca pe stadionul Amsterdam Arena, in 15 mai 2013.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Steaua grupe Europa League, #Steaua laudata Danemarca, #Steaua Copenhaga Europa League , #Europa League