Steaua lui Reghecampf nu poate mai mult

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Vineri, 04 Noiembrie 2016, ora 07:40
6728 citiri
Steaua lui Reghecampf nu poate mai mult

Steaua lui Reghecampf si-a atins potentialul maxim prin calificarea in grupele Europa League, orice discutie despre performanta la nivel continental oprindu-se aici.

Returul cu FC Zurich, echipa din liga a doua elvetiana, sa nu uitam asta, ne-a aratat inca o data, daca mai era nevoie, limitele antrenorului principal al vicecampioanei. Laurentiu Reghecampf nu a inteles nimic, din punct de vedere tactic, din primul joc si nu a reusit sa desfaca o echipa adversa modesta pana la urma.

Am scris, si nu numai o data, ca marea problema a Stelei este, in momentul acesta, antrenorul, omul care nu poate sa scoata tot ce se poate din jucatorii pe care ii are la dispozitie. Iar jucatori are, desi sunt unii, si nu putini, care ii critica aspru.

Sa luam cazul celui mai hulit stelist, bosniacul Bojan Golubovic. A fost adus la Steaua din ratiuni care ma depasesc, cel mai important atu al sau fiind, probabil, faptul ca era liber de contract. Indraznesc sa cred ca antrenorul a fost macar consultat inaintea mutarii si, din moment ce aceasta s-a materializat, el si-a dat acordul.

Iar daca a aprobat transferul, in mod normal ar fi trebuit sa se gandeasca la modalitatile de utilizare a jucatorului. Golubovic este un varf inalt, masiv, greoi si fara prea multe abilitati tehnice. Prin urmare, nu-l poti utiliza intr-un joc combinativ rapid si nu te poti astepta ca el sa isi ia mingea de la 25 de metri si sa se duca singur sa inscrie, asa cum face de exemplu Alibec.

Pe Golubovic trebuie sa il joci fie cu centrari, acolo unde isi poate folosi jocul de cap, fie ca si pivot, sa fie omul care sta in coasta fundasilor adversi si tine oamenii langa el, facand astfel culoare pentru fotbalistii din linia a doua.

Ati vazut asa ceva la Steaua? Bineinteles ca nu, iar specialistii de canapea, in frunte cu finantatorul echipei, se intreaba de ce nu da randament jucatorul. Acelasi lucru intamplandu-se si cu francezul Tade, cu un an in urma.

Aruncatul responsabilitatii in carca jucatorilor este cea mai facila scuza a unui antrenor care nu isi face bine meseria. Sa nu uitam ca inaintea lui Reghecampf, de Steaua s-a ocupat Costel Galca, iar fostul mijlocas nu doar ca nu a beneficiat de achizitii macar decente, ci a fost chiar obligat sa se descurce in conditiile vanzarii celor mai buni oameni din lot in mijlocul competitiei. Cu toate acestea, Steaua lui Galca juca. Pe langa rezultate, trei trofee intr-un sezon, atunci se vedea mana antrenorului.

In prezent, Steaua "traieste" doar din executii individuale, profitand in acelasi timp de faptul ca Liga 1 a ajuns un campionat atat de slab incat te poti bate pentru cupele europene cu o echipa incropita la coltul blocului. Daca va castiga titlul in acest sezon, si nu sunt convins ca asa se va intampla, o va face doar pentru ca adversarele se zbat aproape toate la limita falimentului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Steaua Reghecampf rezultate, #Steaua rezultate Europa League, #Steaua Reghecampf transferuri , #Europa League