Armata joaca tare: Gigi Becali a pierdut aproape tot la Steaua!

Joi, 04 Decembrie 2014, ora 16:48
7039 citiri
Armata joaca tare: Gigi Becali a pierdut aproape tot la Steaua!

Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie in litigiul dintre FC Steaua, echipa lui Gigi Becali, si CSA Steaua, clubul Armatei, il lasa pe latifundiar intr-o situatie aproape disperata, el pierzand aproape tot ce tine de formatia "ros-albastra".

Locotenent-colonelul Florin Talpan, jurist in cadrul Clubului Sportiv al Armatei Steaua, este omul care a oferit prima reactie oficiala din cadrul Ministerului Apararii.

Iar potrivit acestuia, Gigi Becali a pierdut odata cu marca "Steaua" si dreptul de a folosi numele, sigla, culorile si chiar palmaresul! Practic, latifundiarul detine acum doar un lot de jucatori si un loc in Liga 1.

"E clar ca acum brandul este al Armatei si e normal si firesc sa ramana al Armatei pentru ca sub acest brand s-au castigat multe competitii: Cupa Campionilor, Supercupa Europei... Era nedrept ca echipa lui Gigi Becali sa-si insuseasca palmaresul, ca asta isi dorea el, de fapt, cu acele doua stelute pe emblema. Acum am recuperat acest lucru si e o mare realizare pentru MapN si Clubul Sportiv al Armatei Steaua.

(Gigi Becali - n.red.) nu mai poate sa foloseasca nici numele, pentru ca noi am obtinut inclusiv exclusivitate pe nume, pe brand. Nu vom mai accepta sa se creeze confuzii, asa cum s-a intamplat dupa Revolutie incoace", a spus juristul CSA Steaua pentru ProSport.

Pentru ca lucrurile sa fie cat se poate de proaste pentru latifundiar, acesta nu poate utiliza nici macar palmaresul din 2004, cand a preluat echipa.

"In ceea ce priveste istoricul, avand in vedere ca decizia opereaza retroactiv, asta inseamna ca SC FC Steaua nu a fost niciodata proprietarul marcii si deci nu poate sa pastreze nici titlurile cucerite dupa 2004. Vor ramane toate ale noastre. Noi ii putem chema in judecata sa restituie totul", a mai spus colonelul Talpan.

Acesta recunoaste insa ca Ministerul Apararii nu isi doreste neaparat sa redevina proprietarul clubului Steaua, ci asteapta ca Becali sa scoata bani din buzunar pentru a se folosi in continuare de marca "Steaua".

Gigi Becali a pierdut marca Steaua! Decizia este irevocabila!

"Ne vom aseza la discutii impreuna cu oamenii de decizie din cadrul ministerului si, daca se va lua decizia ca marca sa fie in continuare folosita de domnul Gigi Becali sau de catre societatea de fotbal, este clar ca vom fi de acord, dar numai cu conditia ca ei sa ne plateasca o suma de bani. Urmeaza sa se stabileasca. Dar, cu siguranta, va fi o suma destul de consistenta, pentru ca e vorba de brandul Steaua."

Steaua reactioneaza oficial dupa ce Becali a pierdut marca

Inalta Curte de Casatie si Justitie a anulat, miercuri, marca "Steaua" detinuta de echipa lui Gigi Becali.

Astfel, Clubul Sportiv al Armatei devine singurul indreptatit sa foloseasca marca "Steaua", cu tot ce deriva din acest lucru.

Citeste si:
Marcel Ciolacu, despre modificarea Constituției pentru ca Iohannis să mai poată avea un mandat: „Mergem pe urmele lui Putin?”
Marcel Ciolacu, despre modificarea Constituției pentru ca Iohannis să mai poată avea un mandat: „Mergem pe urmele lui Putin?”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică, 29 mai, că foşti miniştri de justiţie ai PSD au discutat „în mod discret” cu profesionişti din domeniu pe tema unei eventuale...
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....