ASA, CSCA, CCA, CSA, Steaua... urmeaza Steaua 2003?

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 21 Septembrie 2009, ora 10:44
5662 citiri
ASA, CSCA, CCA, CSA, Steaua... urmeaza Steaua 2003?

Cel mai galonat club de fotbal din Romania, Steaua Bucuresti, se afla intr-un moment de cumpana al istoriei sale de peste 60 de ani.

Actualul finantator al ros-albastrilor, Gigi Becali, a anuntat posibilitatea unei adevarate schisme, urmand a avea doua formatii cu numele Steaua in fotnalul romanesc - Steaua pre 2003, castigatoare a doua trofee continentale si a 21 de titluri nationale si Steaua post 2003, dubla campioana in Liga I si semifinalista a Cupei UEFA.

Lucru de neconceput in urma cu doar cativa ani, divizarea palmaresului gruparii din bulevardul Ghencea este tot mai probabila in aceste zile, dat fiind conflictul deschis dintre patronat si suporteri.

Care este adevarata Steaua?

Daca Becali se va tine de cuvant si va dona fanilor palmaresul si emblema si vom avea astfel doua formatii cu o istorie comuna, fanii se vor intreba cu siguranta ce echipa sa sustina, care este adevarata Steaua. Iar aici sunt doua raspunsuri.

In primul rand avem Steaua asa zis "veche", cea infiintata de generalul Mihail Lascar in 1947, cea care a a castigat Cupa Campionilor Europeni si Supercupa Europei la mijlocul anilor '80 si, nu in ultimul rand, cea in al carei tricou au evoluat jucatori ca Gica Hagi, Tudorel Stoica, Ladislau Boloni, Marcel Raducanu, Miodrag Belodedici sau Marius Lacatus.

Apoi, am putea avea Steaua 2003, echipa care a castigat doua titluri consecutive, care a evoluat 3 sezoane in grupele Ligii Campionilor si care a atins faza semifinalelor in Cupa UEFA. Nu trebuie omisa nici declaratia lui Gigi Becali, cel care a spus ca aproximativ 1 milion de fani il vor urma la noua echipa pe care o avea, deci putem spune fara dubii ca Steaua 2003 va fi echipa celor care sustin actiunile omului de afaceri din Pipera.

Cu siguranta ca momentul in care ros-albastrii isi vor imparti palmaresul si istoria intre doua formatii total diferite va fi unul extrem de trist si nedorit, insa in contextul framantarilor din ultimul an pare un pas chiar necesar, ce ar evita colapsul unui club de traditie in Europa.

Binenteles ca Gigi Becali va renunta probabil si la aceasta idee, insa ea a fost pusa pe tapet si a aprins deja imaginatia suporterilor, astfel ca un eventual pas inapoi din partea patronului nu ar face decat sa puna gaz pe foc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce legături a avut Doru Viorel Ursu cu fotbalul și cu Gigi Becali: ”Eu sunt slugă credincioasă. Ce zice, aia fac!”
Ce legături a avut Doru Viorel Ursu cu fotbalul și cu Gigi Becali: ”Eu sunt slugă credincioasă. Ce zice, aia fac!”
Cu profundă tristețe, familia lui Doru Viorel Ursu a anunțat trecerea la cele veșnice a fostului politician care a activat mult timp în domeniul justiției, ca avocat, judecător și procuror,...
Transfer confirmat. În ce campionat va juca Florinel Coman, dorit în Bundesliga
Transfer confirmat. În ce campionat va juca Florinel Coman, dorit în Bundesliga
Eroul lui FCSB din partida cu Universitatea Craiova, Florinel Coman, a declarat că acesta va fi ultimul lui sezon la echipa roș-albastră, iar patronul Gigi Becali a confirmat transferul....
#Steaua Bucuresti, #Gigi Becali, #conflict Becali suporteri, #divizare palmares Steaua , #Gigi Becali