Cum a "clonat" Becali marca Steaua: Juristul Clubului Armatei lanseaza acuzatii grave

Vineri, 05 Februarie 2016, ora 21:19
5990 citiri
Cum a "clonat" Becali marca Steaua: Juristul Clubului Armatei lanseaza acuzatii grave
Foto: Gazeta Sporturilor

Juristul Clubului Sportiv al Armatei lanseaza o serie de acuzatii grave in disputa de la distanta cu echipa lui Gigi Becali, pe care o acuza ca a "clonat" marca Steaua.

Colonelul Florin Talpan sustine ca Registrul Comertului ar fi trebuit, in mod normal, sa ii interzica lui Becali sa inregistreze o societate cu numele Steaua Bucuresti, deoarece denumirea era deja utilizata de Armata.

"Oficiul National al Registrului Comertului avea obligatia sa nu permita inregistrarea denumirii Societatea Comerciala Fotbal Club Steaua Bucuresti Societate pe Actiuni (SC FC SB SA) intrucat aceasta denumire era deja atribuita si intrebuintata de catre un comerciant din sectorul public, respectiv Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti (CSA Steaua).

Conform Articolului 40 din Legea 26/1990, privind Registrul Comertului, la 19 februarie 2003 era in vigoare forma modificata de catre Ordonanta de Urgenta 15/2003, respectiv nicio firma nu va putea cuprinde o denumire intrebuintata de comerciantii din sectorul public. La momentul prezent, cat si la momentul constituirii SC FC Steaua Bucuresti SA (in 2003 - n.red.), Clubul Sportiv la Armatei Steaua, institutie publica care desfasoara inclusiv activitati comerciale, potrivit regulamentului de organizare si functionare - fiind, asadar, comerciant din sectorul public - intrebuinta denumirea de Steaua Bucuresti. Mai mult decat atat, denumirea era protejata la nivel de act normativ prin Ordinul Ministrului Apararii Nationale nr. M171/2001, de aprobare a Regulamentului de Organizare si Functionare al CSA Steaua Bucuresti in vigoare la data constituirii SC FC Steaua Bucuresti SA", a explicat Talpan in ProSport.

Se cere din nou retrogradarea Stelei: "Joaca in prima liga total ilegal" - sesizari la FIFA si UEFA

Colonelul este de parere ca Becali se foloseste acum de numele firmei pe care a inregistrat-o in urma cu 13 ani pentru a asocia echipa sa cu marca Steaua.

"SC FC Steaua Bucuresti SA nu este continuatoarea traditiilor sportive ale CSA Steaua Bucuresti. Din pacate, SC FC Steaua Bucuresti SA e de multe ori asociata cu marca notorie Steaua Bucuresti din cauza folosirii denumirii de catre SC FC Steaua Bucuresti SA. Cea mai prejudiciabila consecinta pentru CSA Steaua este asocierea de catre public a SC FC Steaua Bucuresti SA cu istoria glorioasa a CSA Steaua Bucuresti, lucru total neadevarat si manipulator intretinut chiar de conducatorii SC FC SB SA. Inclusiv foste glorii ale CSA Steaua, cum ar fi Victor Piturca si Tudorel Stoica, au subliniat ca noua societate nu are legatura cu brandul CSA Steaua", a mai spus Talpan.

Acuzatii grave in razboiul dintre Steaua si Armata: A prejudiciat statul cu un milion de euro!

Palmaresul este la Armata

Colonelul de Justitie mai spune ca echipa lui Becali nu se poate mandri cu palmaresul Stelei, deoarece acesta a ramas la Clubul Sportiv al Armatei.

"CSA Steaua Bucuresti are in patrimoniu o marca notorie protejata si a avut-o si inainte de incheierea protocolului si, cum palmaresul e in stransa legatura cu marca notorie, patrimoniul nu a fost transferat, dupa cum a decis Inalta Curte de Casatie si Justitie", a incheiat Talpan.

FRF explica: Iata de ce Steaua nu este si nici nu va fi retrogradata

In decembrie 2014 Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis definitiv anularea marcii Steaua inregistrata de Gigi Becali in anul 2003, Clubul Sportiv al Armatei fiind astfel unicul detinator al acestui brand.

Acum, reprezentantii Clubului Armatei au deschis un nou proces prin care solicita schimbarea numelui firmei care administreaza echipa lui Becali prin scoaterea denumirii Steaua Bucuresti din acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Steaua Armata proces, #Becali Armata scandal Steaua, #Becali Steaua Armata , #Gigi Becali