Gigi Becali a pierdut marca Steaua! Decizia este irevocabila!

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 03 Decembrie 2014, ora 22:38
16907 citiri
Gigi Becali a pierdut marca Steaua! Decizia este irevocabila!

Gigi Becali a pierdut marca "Steaua", ca urmare a unei decizii a magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Litigiul dintre echipa lui Becali, FC Steaua, si clubul Armatei, CSA Steaua, dureaza de mai multi ani, miza fiind dreptul de a utiliza marca "Steaua".

Miercuri seara, magistratii Sectiei I Civila de la Inalta Curte de Casatie si Justitie s-au pronuntat in acest caz, anuland marca "Steaua Bucuresti" inregistrata de echipa lui Becali la OSIM.

"Respinge exceptia nulitatii recursului invocata de intimata-parata S.C. Fotbal Club 'Steaua Bucuresti' S.A. Admite recursul declarat de reclamantul Clubul sportiv al armatei 'Steaua' Bucuresti (U.M.02301 Bucuresti) impotriva deciziei nr.259A din data de 20 decembrie 2013 a Curtii de Apel Bucuresti - Sectia a IX-a civila si pentru cauze privind proprietatea intelectuala, conflicte de munca si asigurari sociale. Modifica decizia in sensul ca admite apelul declarat de reclamanta impotriva sentintei nr.832 din data de 17 aprilie 2012 a Tribunalului Bucuresti - Sectia a IV-a civila, astfel cum a fost indreptata si completata prin sentinta nr.319 din data de 18 februarie 2013 a Tribunalului Bucuresti - Sectia a IV-a civila. Schimba in parte sentinta in sensul ca admite in parte cererea de chemare in judecata astfel cum a fost precizata. Anuleaza marca STEAUA BUCURESTI inregistrata sub nr.061735, data depozit 29.01.2004. Anuleaza contractul de licenta marca nr.201 din 1.02.2011 incheiat cu intimata S.C. Ostrovit S.A. cu privire la marca inregistrata sub nr.061735. Mentine celelalte dispozitii ale sentintei. Irevocabila", se arata in decizia instantei.

"Victima colaterala" este societatea Ostrovit, care comercializa vinuri cu numele "Steaua" in baza unei licente obtinuta de la clubul din bulevardul Ghencea.

Practic, din momentul de fata, clubul lui Becali nu mai poate folosi numele "Steaua" fara acordul celor de la Clubul Sportiv al Armatei.

Povestea marcii "Steaua" este una controversata, fiind similara in multe puncte cu cea a preluarii clubului de catre Gigi Becali.

Clubul Sportiv al Armatei (CSA) a cedat dreptul de utilizare al acestei marci defunctei Asociatii Fotbal Club (AFC) Steaua, entitatea care a administrat echipa dupa desprinderea acesteia de Armata, in 1998.

FC Steaua SA, firma pe care functioneaza de 10 ani echipa latifundiarului, a inregistrat la OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci) marca "Steaua" in data de 29 ianuarie 2004, profitand de asocierea cu AFC-ul.

In urma cu trei ani, reprezentantii CSA au actionat in instanta clubul lui Becali, contestand dreptul acestuia de a folosi marca "Steaua".

Tribunalul Bucuresti si Curtea de Apel Bucuresti au respins solicitarea clubului Armatei, insa Inalta Curte a admis, iata, aceasta pretentie si a anulat marca inregistrata de echipa lui Becali in 2004.

Citeste si:
Premierul Ciucă invitat la inaugurarea gazoductului dintre Grecia și Bulgaria. ”Se discută cu partea americană pentru gaz lichefiat”
Premierul Ciucă invitat la inaugurarea gazoductului dintre Grecia și Bulgaria. ”Se discută cu partea americană pentru gaz lichefiat”
Șeful guvernului de la București se află joi, 7 iulie, în vizită de lucru în Grecia, cu prilejul operaţionalizării interconectorului de gaze Grecia – Bulgaria. Conform programului...
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Petre Daea a fost votat miercuri, 6 iulie, de către membrii PSD pentru portofoliul de ministru al Agriculturii după ce Adrian Chesnoiu a demisionat din funcție ca urmare a unei anchete DNA. Daea...