Incasari record pentru Becali. Iata cat va castiga Steaua in 2013

Luni, 14 Ianuarie 2013, ora 07:17
4373 citiri
Incasari record pentru Becali. Iata cat va castiga Steaua in 2013

2013 nu va fi cu siguranta un an ghinionist pentru Gigi Becali. Ba dimpotiva, unul extrem de norocos tinand cont de previziunile financiare existente la Steaua.

Noul an poate reprezenta un record in materie de venituri pentru clubul din Ghencea. Cu titlul aproape in buzunar, Steaua mai depinde doar de tururile preliminare din Liga Campionilor pentru a inregistra un record la capitolul incasari.

35 de milioane de euro este suma record la care Gigi Becali viseaza in acest an. Si cum bugetul Stelei este de doar 10 milioane, 25 de mlioane de euro va fi profitul pe care echipa l-ar putea face in acest an.

Din cele 35 de milioane de euro la care Becali spera, o mare parte (25 de milioane) vor fi incasate in functie de calificarea in grupele Ligii Campionilor. Daca va lua titlul, Steaua va fi cap de serie in tururile preliminare si va da peste adversari facili.

Totusi, exista si garantii pentru Steaua. Doar in luna ianuarie clubul va incasa 5 milioane de euro (bani de la UEFA, drepturi tv Liga 1 si biletele pentru meciul cu Ajax), ceea ce inseamna ca jumatate din buget va fi acoperit inca din primele zile ale anului. Iar daca va trece si de Ajax, Gigi Becali sustine ca Steaua va mai incasa inca 5 milioane de euro, astfel ca toate incasarile urmatoarele 10 luni vor reprezenta profit.

Castigarea titlului in Liga 1 i-ar mai aduce lui Becali inca 4 milioane de euro din drepturile de televizare, in timp ce din vanzarea biletelor se estimeaza incasari de aproximativ 8 milioane de euro in 2013.

Cat a castigat Becali in ultimii ani

Pe masura ce afacerile lui Becali se scufundau, Steaua a inceput sa devina o sursa reala de finantare pentru Gigi Becali. In ultimii patru ani, clubul a inregistrat de fiecare data profit, iar in luna decembrie Becali si-a alimentat conturile din banii generati de Steaua.

Conform datelor din registrul contabil al clubului, Becali a incasat de la Steaua 9,6 milioane de euro in ultimii patru ani, dupa cum urmeaza:

2009: 3,9 milioane euro

2010: 600 mii euro

2011: 900 mii euro

2012: 4,2 milioane euro

Citeste si:
Marcel Ciolacu, discuție cu premierul desemnat Nicolae Ciucă. "Vorbim de un armistiţiu politic". Condițiile impuse de PSD pentru a vota un guvern minoritar
Marcel Ciolacu, discuție cu premierul desemnat Nicolae Ciucă. "Vorbim de un armistiţiu politic". Condițiile impuse de PSD pentru a vota un guvern minoritar
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut sâmbătă, 23 octombrie, o discuţie telefonică cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă. În cadrul discuției, şeful social-democraţilor a...
Ciprian Ciucu: USR trebuie să fie la guvernare. Nu cred că îi convine nimănui să se alieze cu PSD
Ciprian Ciucu: USR trebuie să fie la guvernare. Nu cred că îi convine nimănui să se alieze cu PSD
Preşedintele PNL Bucureşti şi primar al sectorului 6 al Capitalei, Ciprian Ciucu, a declarat, sâmbătă, că USR ar trebui, după părerea sa, să rămână la guvernare cu PNL şi a subliniat...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
anty virus
rank 5
Gigi isi recupereaza spaga data lui cacarau ptr. a fi primit in PNL.