Planul lui Becali pentru a pune mana pe marca "Steaua"

Sambata, 24 Septembrie 2016, ora 20:45
9867 citiri
Planul lui Becali pentru a pune mana pe marca "Steaua"
Foto: Hepta

Gigi Becali a pierdut dreptul de a utiliza marca "Steaua" si a fost nevoit sa schimbe numele echipei sale in FCSB, insa are un plan pentru a o recupera.

Latifundiarul a primit cu interes vestea ca Guvernul Romaniei pus in dezbatere publica o hotarare privind scoaterea la licitatie a sublicentierii marcii.

Chiar daca pretul initial, 3,7 milioane de euro pe an, este considerat de Becali mult prea mare, el este convins ca, urmand toate procedurile legale, Clubul Sportiv al Armatei, proprietarul marcii, va ajunge sa negocieze tot cu el.

Becali sustine ca dupa mai multe licitatii consecutive in care nu se va prezenta nimeni, "militarii" vor trebui sa incredinteze marca prin negociere directe, iar atunci el va fi pregatit sa negocieze.

"Nu Guvernul scoate la licitatie marca. Este o procedura a CSA-ului, care, pentru a putea vinde ceva, trebuie sa aiba o hotarare de Guvern. Aceste proceduri sunt facute de tot de CSA, care a depus actele. Acum se face dezbatere publica, inteleg ca in 30 de zile. Abia apoi se poate face licitatia. Prin acea hotarare de Guvern, CSA va putea inchiria marca.

Eu chiar astept acest lucru, ca sa terminam toata discutia asta. Sa vedem cati bani vor cere. Ei n-au nici macar o evaluare adevarata. Ei au bagat acolo in evaluare medalii de la nu stiu ce sporturi. Nu le da lor nimeni 3,7 milioane ca sa vanda ciocolata cu emblema Stelei. Astfel ca, daca nu va aparea cineva, se vor face licitatii succesive la care se va taia cate 25% din suma. La finalul licitatiilor, daca nu vor gasi pe nimeni, vor trebui sa intre la negocieri directe tot cu mine.

Toata aceasta procedura poate dura 6 luni. Iar la licitatiile alea e in felul urmator: trebuie sa te inscrii cu 10% din suma, adica sa dai cel putin 370 de mii de euro, ca nu ne jucam de-a licitatia. Cine credeti ca vine cu banii astia doar ca sa se inscrie la licitatie? Marca aia trebuie apoi sa o pui ulterior pe niste produse ca sa iti recuperezi banii. Asadar, pe ce o vor pune cei care o pot cumpara astfel incat sa-si recupereze cele 3,7 milioane?

Eu o pun pe tricoul Stelei si ii fac publicitate in cupele europene. Ei, cei care ar cumpara marca, ar trebui sa-mi dea mie 10% ca sa pun emblema pe tricouri si sa o promovez in Europa, ca asa ar castiga si ei. Eu le ofer 10 de euro pe luna si le dau voie sa o licentieze ei in continuare, sa vanda ei produse", a spus Becali la Sport.ro.

Guvernul Romaniei a pus in dezbatere publica un proiect de Hotarare de Guvern privind sublicentierea marcii Steaua.

Potrivit evaluarii brandului, licitatia va incepe de la suma de 3,7 milioane de euro pe an, Clubul Sportiv al Armatei urmand a pastra doar jumatate din banii obtinuti in urma cedarii marcii.

Cealalta jumatate din bani va fi varsata in bugetul de stat al Romaniei.

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#Becali marca Steaua, #Steaua Armata vanzare marca, #Guvern marca Steaua Bucuresti , #Gigi Becali