"Satana" Piturca a decis sa salveze Steaua

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Vineri, 13 Ianuarie 2017, ora 07:42
13486 citiri
"Satana" Piturca a decis sa salveze Steaua

Scandalul legat de clubul Steaua a intrat intr-o noua faza dupa unul dintre oamenii chieie din momentul preluarii echipei de catre Gigi Becali s-a decis sa vorbeasca. Si chiar daca nu a spus decat o mica parte din ce stie, Victor Piturca i-a aplicat o lovitura dura fostului sau prieten si patron.

Fostul selectioner era, in 2003, manager general al Stelei, el devenind chiar actionar al societii infiintata de Becali la vremea respectiva, societate care a preluat lotul de jucatori si locul in Liga 1. Prin urmare, nimeni nu poate spune ca Piturca nu stie despre ce vorbeste.

Din declaratiile de joi seara rezulta cat se poate de clar ce crede Piturca despre actuala echipa a lui Becali, insa as vrea sa vorbim despre fapte.

"Satana" spune ca, in 2003, atunci cand se vorbea despre infiintarea unei noi societati, oamenii din conducere s-au pus de acord asupra unei sume de aproape 11 milioane de dolari doar pentru lotul de jucatori. Si, atentie, nu era vorba despre o evaluare oficiala, ci despre o mica intelegere intre ei! Iar Becali nu a platit nici macar jumatate din aceasta suma pentru a "cumpara" echipa.

Mai departe, inca din 2003 se stia ca noua societate nu va prelua marca si, implicit, nici palmaresul, care ar fi fost obiectul unui acord intre FCSB si CSA Steaua.

Apoi, Piturca sustine intemeiat faptul ca este nevoie de un alt proces intre cele doua parti care sa determine daca modul in care societatea infiintata in 2003 a preluat legal echipa de fotbal a Stelei si locul in Liga 1. Si daca au existat ilegalitati, Clubul Sportiv al Armatei sa-si reprimeasca macar pozitia din prima divizie, daca nu si jucatorii.

O sa va intrebati de ce este importanta aceasta reactie a lui Piturca, mai ales ca ea vine tarziu, foarte tarziu, si este bazata foarte probabil pe conflictul dintre fostul selectioner si Gigi Becali. Este extrem de importanta chiar si in aceste conditii, un om care a fost implicat in acele tranzactii pastrate inca in ceata vorbind deschis despre o suma de nereguli si demontand multe minciuni transmise de patronul FCSB in spatiul public in ultimii ani.

Daca in 2005, atunci cand Mitica Dragomir isi facea un autodenunt public spunand ca l-a ajutat pe Becali sa fure Steaua, nu s-a intamplat nimic, poate ca in 2017, cand doua instante si fostul numar 1 din club in acea vreme spun ca au fost nereguli cineva va merge pana la capat.

#Piturca Becali Steaua, #Becali preluare Steaua, #Becali Piturca Steaua scandal , #Gigi Becali